Rabarbrakake med marsipan
Rabarbrakake med marsipan er en god sommerkake som passer like godt å servere til dessert som til en god kopp kaffe. Kaken smaker godt alene, men smaker enda bedre hvis den serveres sammen med en god vaniljeis eller vaniljesaus.
	

porsjoner16
Ingredienser
Rabarbrafyll
- 450 g renset rabarbra i biter
 - 2 ss potetmel
 - 4 ss sukker
 
Bunn
- 3 stk romtempererte mellomstore egg
 - 150 g sukker
 - 150 g smeltet smør
 - 1,5 ts Idun Vaniljeessens
 - 75 g mandelmel
 - 150 g hvetemel
 - 1,5 ts bakepulver
 - 150 g kald ODENSE Ekte marsipan (den med 50 % mandler)
 
Pynt
- 30 g hakkede mandler
 
Fremgangsmåte
- Lag fyllet klart ved å blande sammen finhakket rabarbra i en bolle med sukker og potetmel. Dette binder væsken i rabarbraen, slik at ikke fyllet blir for bløtt i kaken.
 - Smelt smøret og sett til side inntil videre. Rasp marsipanen på et grovt rivjern. Forvarm stekeovnen til 170 grader med vanlig over- og undervarme.
 - Pisk egg og sukker til en luftig masse før du tilsetter det smeltet smør - litt av gangen mens du pisker. Ha deretter i vaniljeessens, havremel og bakepulver og pisk det sammen til en jevn røre. Ha i hvetemel og vend til slutt inn 100 gram av den raspede marsipanen.
 - Hell røren i ensmurt form på 22-24 cm diameter. Fordel rabarbraen på toppen og press forsiktigned i røren. Dryss på resten av den raspede marsipanen og dryss til slutt overde grovhakkede mandlene. Stekkaken midt i ovnen i ca 50 min.
 - Serverer gjerne rabarbrapai lun og med Creme fraiche, vaniljeis eller pisket krem.
 
Tips og triks
Kaken oppbevares best kjølig og er holdbar i ca. 5 dager.
Relaterte oppskrifter
- Alle
 - 17. mai
 - 17. mai - Kaker
 - 17. mai - Søtbakst
 - Andre desserter
 - Annen søtbakst
 - Annet bakst
 - Boller
 - Brød
 - Brød - Finbakst
 - Brød - Grovbakst
 - Brød - Småbakst
 - Bursdag
 - Bursdag - Kaker
 - Dessert
 - Desserter
 - Desserter - Konfekt
 - Drikke
 - Enkle oppskrifter
 - Farsdag
 - Fastelavn
 - Fint brød
 - Formkake
 - Formkaker
 - Frokost
 - Glutenfri
 - Glutenfritt
 - Gresskarpai
 - Grunnoppskrift
 - Halloween
 - Halloween - Kaker
 - Halloween - Søtbakst
 - Helgekos
 - Høst
 - Høstbakst
 - Hverdag
 - Iskake
 - Iskrem
 - Jul
 - Jul - Kaker
 - Jul - Konfekt
 - Jul - Søtbakst
 - Kaker
 - Knekkebrød
 - Konfekt
 - Kremkaker
 - Litt sunnere
 - Milkshake
 - Morsdag
 - Mousse og fromasj
 - Ostekaker
 - Pai og terter
 - Pannekaker
 - Påske
 - Påske - Kaker
 - Påske - Søtbakst
 - Pavlova og marengs
 - Pizza
 - Pizza - Andre pizzaer
 - Pizza - Deig
 - Pizza - Dessertpizza
 - Pizza - Hvit pizza
 - Pizza - Italiensk pizza
 - Pizza - Sauser og dressinger
 - Pizza - Vegetar
 - Restemat
 - Rundstykker
 - Sauser og dressinger
 - Sjokoladekaker
 - Skolestart
 - Småkaker
 - Snacks
 - Sommer
 - Søtbakst
 - Surdeig
 - Vafler
 - Valentines
 - Valentines - Kaker
 
Alle
					- Alle
 - 17. mai
 - 17. mai - Kaker
 - 17. mai - Søtbakst
 - Andre desserter
 - Annen søtbakst
 - Annet bakst
 - Boller
 - Brød
 - Brød - Finbakst
 - Brød - Grovbakst
 - Brød - Småbakst
 - Bursdag
 - Bursdag - Kaker
 - Dessert
 - Desserter
 - Desserter - Konfekt
 - Drikke
 - Enkle oppskrifter
 - Farsdag
 - Fastelavn
 - Fint brød
 - Formkake
 - Formkaker
 - Frokost
 - Glutenfri
 - Glutenfritt
 - Gresskarpai
 - Grunnoppskrift
 - Halloween
 - Halloween - Kaker
 - Halloween - Søtbakst
 - Helgekos
 - Høst
 - Høstbakst
 - Hverdag
 - Iskake
 - Iskrem
 - Jul
 - Jul - Kaker
 - Jul - Konfekt
 - Jul - Søtbakst
 - Kaker
 - Knekkebrød
 - Konfekt
 - Kremkaker
 - Litt sunnere
 - Milkshake
 - Morsdag
 - Mousse og fromasj
 - Ostekaker
 - Pai og terter
 - Pannekaker
 - Påske
 - Påske - Kaker
 - Påske - Søtbakst
 - Pavlova og marengs
 - Pizza
 - Pizza - Andre pizzaer
 - Pizza - Deig
 - Pizza - Dessertpizza
 - Pizza - Hvit pizza
 - Pizza - Italiensk pizza
 - Pizza - Sauser og dressinger
 - Pizza - Vegetar
 - Restemat
 - Rundstykker
 - Sauser og dressinger
 - Sjokoladekaker
 - Skolestart
 - Småkaker
 - Snacks
 - Sommer
 - Søtbakst
 - Surdeig
 - Vafler
 - Valentines
 - Valentines - Kaker
 
				

