Speltbrød med pinjekjerner

Speltbrød med pinjekjerner er en smakfull kombinasjon med den nøtteaktige smaken fra spelt. Brød bakt med spelt blir gjerne lette og luftige, og speltbrød er svært næringsrikt. Med bare 1 spiseskje av bakehjelpmiddelet Ferskere Bakst, vil brøde holde seg saftig og godt lenger.  
Speltbrød med pinjekjerner.
porsjoner3

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Rist pinjekjernene lett i en stekepanne og sett til side.
  • Løs opp tørrgjæren i vannet. Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle og tilsett vannet. Elt deigen med eltekrok i 8 - 10 minutter. Dekk til og forhev deigen i 45 minutter.
  • Velt deigen over på en ren kjøkkenbenk og del den i tre like store deler. Form til tre runde brød og legg på et stekebrett med bakepapir. Drysse gjerne litt speltmel over brødene.
    Vil du heller ha avlange brød, legg deigen i smurte brødformer. Dekk til og etterhev deigemnene i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 230 grader med vanlig over- og undervarme.
  • Snitt brødene med en skarp kniv. Sett brøden inn på nederste rille, lukk døren igjen og senk temperaturen til 200 grader. Stek brødene i ca. 40 - 45 minutter og avkjøl brødene på en rist etter steking. Steker du brødene i former, ta de ut av formene og avkjøl på rist. Da får du en sprø skorpe rundt hele brødet.

Tips og triks

Ved bruk av Idun Ferskere Bakst, vil brøde holde seg ferskere og finere lenger!
Skriv ut oppskriften

Relaterte oppskrifter

  • Alle
  • 17. mai
  • 17. mai - Kaker
  • 17. mai - Søtbakst
  • Andre desserter
  • Annen søtbakst
  • Annet bakst
  • Boller
  • Brød
  • Brød - Finbakst
  • Brød - Grovbakst
  • Brød - Småbakst
  • Bursdag
  • Bursdag - Kaker
  • Dessert
  • Desserter
  • Desserter - Konfekt
  • Drikke
  • Enkle oppskrifter
  • Farsdag
  • Fastelavn
  • Fint brød
  • Formkake
  • Formkaker
  • Frokost
  • Glutenfri
  • Glutenfritt
  • Gresskarpai
  • Grunnoppskrift
  • Halloween
  • Halloween - Kaker
  • Halloween - Søtbakst
  • Helgekos
  • Høst
  • Høstbakst
  • Hverdag
  • Iskake
  • Iskrem
  • Jul
  • Jul - Kaker
  • Jul - Konfekt
  • Jul - Søtbakst
  • Kaker
  • Knekkebrød
  • Konfekt
  • Kremkaker
  • Litt sunnere
  • Milkshake
  • Morsdag
  • Mousse og fromasj
  • Ostekaker
  • Pai og terter
  • Pannekaker
  • Påske
  • Påske - Kaker
  • Påske - Søtbakst
  • Pavlova og marengs
  • Pizza
  • Pizza - Andre pizzaer
  • Pizza - Deig
  • Pizza - Dessertpizza
  • Pizza - Hvit pizza
  • Pizza - Italiensk pizza
  • Pizza - Sauser og dressinger
  • Pizza - Vegetar
  • Restemat
  • Rundstykker
  • Sauser og dressinger
  • Sjokoladekaker
  • Skolestart
  • Småkaker
  • Snacks
  • Sommer
  • Søtbakst
  • Surdeig
  • Vafler
  • Valentines
  • Valentines - Kaker
Alle
  • Alle
  • 17. mai
  • 17. mai - Kaker
  • 17. mai - Søtbakst
  • Andre desserter
  • Annen søtbakst
  • Annet bakst
  • Boller
  • Brød
  • Brød - Finbakst
  • Brød - Grovbakst
  • Brød - Småbakst
  • Bursdag
  • Bursdag - Kaker
  • Dessert
  • Desserter
  • Desserter - Konfekt
  • Drikke
  • Enkle oppskrifter
  • Farsdag
  • Fastelavn
  • Fint brød
  • Formkake
  • Formkaker
  • Frokost
  • Glutenfri
  • Glutenfritt
  • Gresskarpai
  • Grunnoppskrift
  • Halloween
  • Halloween - Kaker
  • Halloween - Søtbakst
  • Helgekos
  • Høst
  • Høstbakst
  • Hverdag
  • Iskake
  • Iskrem
  • Jul
  • Jul - Kaker
  • Jul - Konfekt
  • Jul - Søtbakst
  • Kaker
  • Knekkebrød
  • Konfekt
  • Kremkaker
  • Litt sunnere
  • Milkshake
  • Morsdag
  • Mousse og fromasj
  • Ostekaker
  • Pai og terter
  • Pannekaker
  • Påske
  • Påske - Kaker
  • Påske - Søtbakst
  • Pavlova og marengs
  • Pizza
  • Pizza - Andre pizzaer
  • Pizza - Deig
  • Pizza - Dessertpizza
  • Pizza - Hvit pizza
  • Pizza - Italiensk pizza
  • Pizza - Sauser og dressinger
  • Pizza - Vegetar
  • Restemat
  • Rundstykker
  • Sauser og dressinger
  • Sjokoladekaker
  • Skolestart
  • Småkaker
  • Snacks
  • Sommer
  • Søtbakst
  • Surdeig
  • Vafler
  • Valentines
  • Valentines - Kaker
Eltefritt speltbrød i skiver.

Eltefritt speltbrød

Speltbrød med chiafrø oppskåret i skiver på en bakerist.

Speltbrød med chiafrø

Grovbrød

Grovbrød

Scroll to Top