Speltbrød med chiafrø
Oppskrift på eltefritt speltbrød i brødform Speltbrød med chiafrø, havregryn og næringsrike kjerner. Dette er et halvgrovt brød du kan bake uten eltemaskin, siden brødet er eltefritt. Alt du trenger av utstyr er en bakebolle og en brødform eller to.
porsjoner2
Ingredienser
- 650 g siktet speltmel
- 250 g sammalt speltmel
- 50 g Idun Mors hjemmebakte - Tørrgjær original
- 60 g gresskarkjerner
- 60 g solsikkekjerner
- 50 g lettkokte havregryn
- 50 g chiafrø
- 1 ts salt
- 9,5 dl lunkent vann
Fremgangsmåte
- Rør sammen de tørre ingrediensene i en bakebolle, men spar gjerne litt på frøene til å drysse på toppen om du ønsker det.Hell deretter i det kalde vannet og rør sammen med en sleiv. Denne deigen skal være ganske løs, så ikke spe på med mer mel. Dekk til bakebollen med plast og la deigen forheve på kjøkkenbenken i ca. 30 - 45 min.
- Fordel deigen over i to smurte brød former og la de heve i ytterligere i 45 minutter. Forvarm i mellomtiden ovnen til 225 grader med vanlig over- og undervarme.
- Sett formene på nederste rille i ovnen og stek brødene i ca. 40 - 45 minutter. Velt brødene ut av formene og stek de videre på rist i ca. 20 minutter til. Pass på - det er svært varm. Avkjøl brødene på en bakerist etter steking.