Search
Close this search box.

Speltbrød med chiafrø

Oppskrift på eltefritt speltbrød i brødform Speltbrød med chiafrø, havregryn og næringsrike kjerner. Dette er et halvgrovt brød du kan bake uten eltemaskin, siden brødet er eltefritt. Alt du trenger av utstyr er en bakebolle og en brødform eller to. HVOR GROVT ER BRØDET DU BAKER? – sjekk det i Brødkalkulatoren!
Speltbrød med chiafrø oppskåret i skiver på en bakerist.
porsjoner2

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Rør sammen de tørre ingrediensene i en bakebolle, men spar gjerne litt på frøene til å drysse på toppen om du ønsker det.
    Hell deretter i det kalde vannet og rør sammen med en sleiv. Denne deigen skal være ganske løs, så ikke spe på med mer mel. Dekk til bakebollen med plast og la deigen forheve på kjøkkenbenken i ca. 30 - 45 min.
  • Fordel deigen over i to smurte brød former og la de heve i ytterligere i 45 minutter. Forvarm i mellomtiden ovnen til 225 grader med vanlig over- og undervarme.
  • Sett formene på nederste rille i ovnen og stek brødene i ca. 40 - 45 minutter. Velt brødene ut av formene og stek de videre på rist i ca. 20 minutter til. Pass på - det er svært varm. Avkjøl brødene på en bakerist etter steking.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top