Search
Close this search box.

Speltbrød med pinjekjerner

Oppskrift på saftig speltbrød Speltbrød med pinjekjerner er en smakfull kombinasjon med den nøtteaktige smaken fra spelt. Brød bakt med spelt blir gjerne lette og luftige, og speltbrød er svært næringsrikt. Med bare 1 spiseskje av bakehjelpmiddelet Ferskere Bakst, vil brøde holde seg saftig og godt lenger.  
Speltbrød med pinjekjerner.
porsjoner3

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Rist pinjekjernene lett i en stekepanne og sett til side.
  • Løs opp tørrgjæren i vannet. Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle og tilsett vannet. Elt deigen med eltekrok i 8 - 10 minutter. Dekk til og forhev deigen i 45 minutter.
  • Velt deigen over på en ren kjøkkenbenk og del den i tre like store deler. Form til tre runde brød og legg på et stekebrett med bakepapir. Drysse gjerne litt speltmel over brødene. Vil du heller ha avlange brød, legg deigen i smurte brødformer. Dekk til og etterhev deigemnene i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 230 grader med vanlig over- og undervarme.
  • Snitt brødene med en skarp kniv. Sett brøden inn på nederste rille, lukk døren igjen og senk temperaturen til 200 grader. Stek brødene i ca. 40 - 45 minutter og avkjøl brødene på en rist etter steking. Steker du brødene i former, ta de ut av formene og avkjøl på rist. Da får du en sprø skorpe rundt hele brødet.

Notes

TIPS!

Ved bruk av bakehjelpemiddelet Ferskere Bakst, vil brøde holde seg ferskere og finere lenger!
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top