Pizzahorn
Pizzahorn er supert å lage til matpakken eller som turmat. De er lette å ta med seg og smaker alltid godt.

porsjoner16
Ingredienser
- 400 g hvetemel
- 1 ts salt
- 1 ts sukker
- 25 g Idun Fersk Gjær Original
- 0,5 ss Idun Luftigere Bakst (valgfritt)
- 2 ss romtemperert smør
- 3 dl kald melk
Forslag til fyll
- 100 g revet ost
- 150 g skinke i strimler
- 300 g pizzasaus
- krydder som tørket oregano, litt salt og pepper
Fremgangsmåte
- Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle og ha i kald melk, smuldret gjær og romtemperert smør.
- Elt deigen sammen med en eltekrok i ca. 10 - 15 minutter på lav/middels hastighet til deigen er smidig og slipper bakebollen. Det er viktig å elte deigen lenge nok, og elter du for hånd må du beregne dobbelt eltetid.
- Dekk til bakebollen med plast og la deigen forheve i ca. 30 minutter.
- Velt deigen over på en ren kjøkkenbenk. Del deigen i to like store deler. Kjevle ut til to runde sirkler og del de opp i 8 like store ”pizzastykker”. Smør på omtrent 1 spiseskje tomatsaus på hver del. Ha deretter på revet ost og skinke helt ut til ytterkantene på "pizzastykkene". Ha på krydder og rull sammen. Ønsker du å heller fylle hornene med noe annet godt, kan du selvsagt gjøre det. Legg hornene på stekebrett med bakepapir.
- Dekk til og etterhev hornene i omtrent 60 minutter eller til de er dobbelt så store. Etterhevingen er viktig slik at du får smakfulle, luftige og lette horn. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 220 grader med vanlig over- og undervarme.
- Pensle med sammenpisket egg og dryss gjerne på litt valmuefrø (evt. sesamfrø) før de stekes på midterste rille i ca. 10 - 15 minutter. Avkjøl på rist etter steking.
Tips og triks
Ved å bruke Idun Luftigere Bakst i deigen, er det lettere å få luftige og fine horn.
Relaterte oppskrifter
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Andre desserter
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Dessert
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Fint brød
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Glutenfritt
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Helgekos
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Knekkebrød
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker
Alle
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Andre desserter
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Dessert
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Fint brød
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Glutenfritt
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Helgekos
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Knekkebrød
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker