Snurrer med vaniljekrem og kokos

Snurrer med vaniljekrem og kokos minner mye om skoleboller, bare laget på en annen måte. Ønsker du å erstatte lettlaget vaniljekrem med en som er laget fra bunnen av, kan du se oppskriften på hjemmelaget vaniljekrem.
Vaniljesnurrer toppet med melis og kokosflak

Ingredienser

Gjærdeig

Vaniljekrem

Fremgangsmåte

  • Kok opp vaniljekremen etter anvisning på pakken og avkjøl inntil videre.
  • Ha alle ingredienser i bakebollen på en kjøkkenmaskin. Elt med deigen smidig med eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet, og 2 minutter på middels hastighet. Elter du deigen for hånd, må du beregne omtrent dobbelt så lang eltetid. Dekk til bakebollen og la deigen forheve i ca. 30 minutter.
  • Kjevle deigen ut til et rektangel ca. 60 x 30 cm. Smør på vaniljekrem og rull sammen fra langsiden og legg skjøten ned.
  • Skjær rullen i ca. 3 cm tykke skiver og legg i muffinsformer på stekebrett med bakepapir, eller sett de i en muffinsform i aluminium. Etterhev snurrene tildekket i ca. 60 - 90 minutter. Forvarm imellomtiden ovnen til 200 grader.
  • Pensle snurrene med sammenvispet egg og stek de på midterste rille i ca. 12 - 15 minutter. Avkjøl snurrene etter steking.
  • Rist litt kokos i en stekepanne. Pynt snurrene med melisglasur av vann og melis og dryss på med ristet kokos.
Skriv ut oppskriften

Flere oppskrifter på søtbakst

  • Alle
  • Søtbakst
Alle
  • Alle
  • Søtbakst
Hvetestang på et fat fylt med vaniljekrem, toppet med melis og revet kokos

Hvetestang med vaniljekrem

Boller med vaniljekrem og rabarbra

Boller med vaniljekrem og rabarbra

Gode glutenfrie boller på en trefjøl.

Gode glutenfrie boller

Scroll to Top