Grove scones
Grove scones er supergodt med søtt pålegg som syltetøy eller brunost - prøv selv!

porsjoner12
Ingredienser
Deig
- 220 g hvetemel
- 200 g sammalt hvete, fin
- 20 g lettkokte havregryn
- 1 ss havrekli
- 3 ts bakepulver
- 20 g sukker
- 0,5 ts salt
- 3 dl kefir
- 100 g kaldt smør
Pensling
- 1 stk sammenvispet egg
Fremgangsmåte
- Forvarm stekeovnen til 220 grader med vanlig over- og undervarme.
- Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle, smuldre inn smøret og tilsett kefirmelken til slutt. Bland deigen raskt sammen uten å elte den for mye. Deigen skal være litt klissete.
- Legg deigen på en melet kjøkkenbenk og klapp den ut til en tykkelse på ca. 3 - 4 cm med håndflaten. Stikk ut runde scones med en utstikker eller et kjøkkenglass. Legg sconsene på et stekebrett med bakepapir, legg over et klede og la de hvile i 20 minutter. Pensle toppene med sammenvispet egg.
- Stek sconsene midt i ovnen ved 220 grader i ca. 15 minutter, eller til de har fått en gyllen farge. Avkjøles på en bakerist etter steking.
Tips og triks
Deigen kan oppbevares i 1 - 2 dager i kjøleskapet i en lufttett boks. Når du skal bake med den, la den romtempereres i en halvtime før du baker scones av den.
Relaterte oppskrifter
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Andre desserter
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Dessert
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Fint brød
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Glutenfritt
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Helgekos
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Knekkebrød
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker
Alle
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Andre desserter
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Dessert
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Fint brød
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Glutenfritt
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Helgekos
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Knekkebrød
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker