Moussekake med bringebær

Moussekake med bringebær og sjokolademousse - en utrolig god kombinasjon som passer å servere til de aller fleste anledninger. Kaken kan lages året rund og er like populær i alle lag – denne bør prøves!
Moussekake med bringebær
porsjoner8

Ingredienser

Bunn

  • 2 stk egg
  • 120 g sukker
  • 75 g hvetemel
  • 30 g kakao
  • 1,5 ts vaniljesukker (eller Idun Vaniljeessens)
  • 100 g smør

Sjokolademoussé

  • 5 stk romtempererte mellomstor egg
  • 200 g mørk kokesjokolade
  • 2,5 dl kremfløte
  • 2 ss melis

Bringebærmoussé

  • 225 g frosne bær
  • 1 pk bringebærgelé
  • 100 g kremost (naturell)
  • 2 ss melis
  • 1 ts vaniljesukker (eller Idun Vaniljeessens)
  • 2 ss sukker
  • 2,5 dl kremfløte
  • friske bringebær til å ha mellom lagene

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 175 grader med vanlig over- og undervarme.

Bunn

  • Smelt smøret på lav temperatur og sett til siden. Pisk egg og sukker til en eggedosis. Mål opp mel, kakao og vaniljesukker og sikt dette inn i eggedosisen vekslesvis med smeltet smør og rør forsiktig sammen til en jevn røre.
  • Hell røren i en smurt springform som er ca. 22 - 24 cm. Stek kakebunnen midt i ovnen i 20 minutter og avkjøl etter steking. Hvis kantene på kaken er blitt høyere enn midten under steking, trykker du kantene ned slik at kakebunnen blir jevn.

Sjokolademoussé

  • Hakk sjokoladen i biter og smelt den i et vannbad. Sett til side og la sjokoladen avkjøles noe (ikke så lenge at den stivner). Ha de romtempererte eggeplommene i en bolle sammen med melis og 1/2 dl kremfløte, og visp lett sammen. Hell den smeltede (og noe avkjølte) sjokoladen i eggeblandingen mens du rører.
  • Pisk resten av kremfløten (2 dl) til en myk krem i en kjøkkenmaskin med visp. Vend deretter blandingen forsiktig inn i fløtekremen med en slikkepott. Legg gjerne kakefolie rundt kantene for å få en penere kant (fås kjøpt i kjøkkenutstyrsbutikker). Bre moussen over den avkjølte kakebunnen og sett kaldt.

Bringebærmoussé

  • Ha frosne bær i en kjele på medium varme og la det småkoke i ca. 5 minutter. Hell bærene i en sil, bruk skje for å presse bærene gjennom og kast frøene. Kok opp på nytt, skru av varmen og hell oppi bringebærgele-pulveret, rør rundt og avkjøl blandingen. Visp sammen ost og melis til en glatt krem og tilsett den avkjølte bærblandingen.
  • Pisk fløten til krem og bland den forsiktig inn i ost- og bærkremen med en slikkepott. Fordel de friske bringebærene oppå sjokolademoussen - gjerne halve bær rundt kanten som vist her. Bre bringebærmoussen forsiktig over sjokolademoussen og bringebærene. Sett kaken kaldt i ca. 3 - 4 timer eller natten over.
  • Løsne kanten på kaken forsiktig og løft kaken over på et fat. Kaken oppbevares kjølig til den skal serveres.
  • Pynt gjerne med krem,bringebær og litt mynte.
Skriv ut oppskriften

Relaterte oppskrifter

  • Alle
  • 17. mai
  • 17. mai - Kaker
  • 17. mai - Søtbakst
  • Andre desserter
  • Annen søtbakst
  • Annet bakst
  • Boller
  • Brød
  • Brød - Finbakst
  • Brød - Grovbakst
  • Brød - Småbakst
  • Bursdag
  • Bursdag - Kaker
  • Dessert
  • Desserter
  • Desserter - Konfekt
  • Drikke
  • Enkle oppskrifter
  • Farsdag
  • Fastelavn
  • Fint brød
  • Formkake
  • Formkaker
  • Frokost
  • Glutenfri
  • Glutenfritt
  • Gresskarpai
  • Grunnoppskrift
  • Halloween
  • Halloween - Kaker
  • Halloween - Søtbakst
  • Helgekos
  • Høst
  • Høstbakst
  • Hverdag
  • Iskake
  • Iskrem
  • Jul
  • Jul - Kaker
  • Jul - Konfekt
  • Jul - Søtbakst
  • Kaker
  • Knekkebrød
  • Konfekt
  • Kremkaker
  • Litt sunnere
  • Milkshake
  • Morsdag
  • Mousse og fromasj
  • Ostekaker
  • Pai og terter
  • Pannekaker
  • Påske
  • Påske - Kaker
  • Påske - Søtbakst
  • Pavlova og marengs
  • Pizza
  • Pizza - Andre pizzaer
  • Pizza - Deig
  • Pizza - Dessertpizza
  • Pizza - Hvit pizza
  • Pizza - Italiensk pizza
  • Pizza - Sauser og dressinger
  • Pizza - Vegetar
  • Restemat
  • Rundstykker
  • Sauser og dressinger
  • Sjokoladekaker
  • Skolestart
  • Småkaker
  • Snacks
  • Sommer
  • Søtbakst
  • Surdeig
  • Vafler
  • Valentines
  • Valentines - Kaker
Alle
  • Alle
  • 17. mai
  • 17. mai - Kaker
  • 17. mai - Søtbakst
  • Andre desserter
  • Annen søtbakst
  • Annet bakst
  • Boller
  • Brød
  • Brød - Finbakst
  • Brød - Grovbakst
  • Brød - Småbakst
  • Bursdag
  • Bursdag - Kaker
  • Dessert
  • Desserter
  • Desserter - Konfekt
  • Drikke
  • Enkle oppskrifter
  • Farsdag
  • Fastelavn
  • Fint brød
  • Formkake
  • Formkaker
  • Frokost
  • Glutenfri
  • Glutenfritt
  • Gresskarpai
  • Grunnoppskrift
  • Halloween
  • Halloween - Kaker
  • Halloween - Søtbakst
  • Helgekos
  • Høst
  • Høstbakst
  • Hverdag
  • Iskake
  • Iskrem
  • Jul
  • Jul - Kaker
  • Jul - Konfekt
  • Jul - Søtbakst
  • Kaker
  • Knekkebrød
  • Konfekt
  • Kremkaker
  • Litt sunnere
  • Milkshake
  • Morsdag
  • Mousse og fromasj
  • Ostekaker
  • Pai og terter
  • Pannekaker
  • Påske
  • Påske - Kaker
  • Påske - Søtbakst
  • Pavlova og marengs
  • Pizza
  • Pizza - Andre pizzaer
  • Pizza - Deig
  • Pizza - Dessertpizza
  • Pizza - Hvit pizza
  • Pizza - Italiensk pizza
  • Pizza - Sauser og dressinger
  • Pizza - Vegetar
  • Restemat
  • Rundstykker
  • Sauser og dressinger
  • Sjokoladekaker
  • Skolestart
  • Småkaker
  • Snacks
  • Sommer
  • Søtbakst
  • Surdeig
  • Vafler
  • Valentines
  • Valentines - Kaker

Moussekake med marsipanbunn

Ostekake med Smash!

Nugattimousse

Nugattimousse

Scroll to Top