Rustikke baguetter
Rustikke baguetter er ikke så vanskelig å få til. Det eneste man trenger å gjøre er å forme deigen på en annen måte, enn når man former brød. Baguettene behøver ikke å være smidige i formen, men så rustikke du selv ønsker å lage de. I denne oppskriften bruker vi litt Ferskere bakst i deigen, som gjør at baguettene holder seg ferske og fine lenger.

porsjoner4
Ingredienser
- 50 g Idun Fersk Gjær Original
- 8 dl kaldt vann
- 1 ts salt
- 0,5 dl raps- eller solsikkeolje
- 1 ss sukker
- 80 g sammalt hvetemel (fin)
- ca. 900 g hvetemel
- 1 ss Idun Ferskere Bakst (valgfritt)
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene i en bakebolle sammen med smuldret gjær.
- Elt sammen med en eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 10 - 15 minutter til deigen er smidig og slipper bakebollen.
- Dekk bakebollen til med plast og la deigen forheve i ca. 30 - 45 minutter.
- Del deigen i 4 like store deler og form til baguetter. Legg baguettene på stekebrett med bakepapir, dekk til med plast og etterhev i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden stekeovnen din til 225 grader.
- Når baguettene ferdig hevet, dryss på litt hvetemel og lag fine snitt på skrå med en skarp kniv eller et barberblad.
- Stek baguettene midt i ovnen i ca. 12 - 15 minutter og avkjøl på rist etter steking.
Relaterte oppskrifter
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Andre desserter
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Dessert
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Fint brød
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Glutenfritt
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Helgekos
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Knekkebrød
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker
Alle
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Andre desserter
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Dessert
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Fint brød
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Glutenfritt
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Helgekos
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Knekkebrød
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker