Search
Close this search box.

Aksebaguetter

Flotte aksebaguetter med surdeig er gøy å servere gjestene sammen med god mat!
Nystekte aksebaguetter
porsjoner4

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Bland alle tørre ingredienser sammen i en bakebolle med smuldret gjær. Elt deigen sammen med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 15 minutter til deigen er smidig.
  • Legg deigen over i en oljet bakebolle, dekk til med plast og la deigen heve i ca. 2 - 3 timer.
  • Velt deigen forsiktig over på en melet kjøkkenbenk. Del deigen opp i 3-4 like stor deler. Rull deigemnene ut til baguetter, like lange som ditt stekebrett. Legg de over på stekebrett med bakepapir. Klipp snitt ca. 1 cm fra midten, og vend hvert "klipp" ut til hver sin side til en akse. Strø på med litt mel som pynt.
  • Dekk til med plast og la heve i ca. 40 minutter. Forvarm ovnen i mellomtiden til 230 grader.
  • Stekes midt i ovnen i ca. 15 - 20 minutter og avkjøles på rist etter steking.

Tips og triks

TIPS!

Rekker du ikke å bake samme dag som brødene skal serveres, kan dette gjøres dagen før. Ved bruk av 1 ss Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst pr. 50 g fersk gjær, vil brødene holde seg ferske og fine til dagen etter!
Skriv ut oppskriften
Scroll to Top