Aksebaguetter
Flotte aksebaguetter med surdeig er gøy å servere gjestene sammen med god mat!
porsjoner4
Ingredienser
- 25 g fersk gjær original
- 150 g Bakeklar surdeig av fullkornshvete
- 6,5 dl kaldt vann
- 900 g hvetemel
- 100 g sammalt hvetemel, finmalt
- 2 ts salt
- 1 ss ferske bakst (valgfritt)
Fremgangsmåte
- Bland alle tørre ingredienser sammen i en bakebolle med smuldret gjær. Elt deigen sammen med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 15 minutter til deigen er smidig.
- Legg deigen over i en oljet bakebolle, dekk til med plast og la deigen heve i ca. 2 - 3 timer.
- Velt deigen forsiktig over på en melet kjøkkenbenk. Del deigen opp i 3-4 like stor deler. Rull deigemnene ut til baguetter, like lange som ditt stekebrett. Legg de over på stekebrett med bakepapir. Klipp snitt ca. 1 cm fra midten, og vend hvert "klipp" ut til hver sin side til en akse. Strø på med litt mel som pynt.
- Dekk til med plast og la heve i ca. 40 minutter. Forvarm ovnen i mellomtiden til 230 grader.
- Stekes midt i ovnen i ca. 15 - 20 minutter og avkjøles på rist etter steking.