Rustikke baguetter
Rustikke baguetter er ikke så vanskelig å få til. Det eneste man trenger å gjøre er å forme deigen på en annen måte, enn når man former brød. Baguettene behøver ikke å være smidige i formen, men så rustikke du selv ønsker å lage de. I denne oppskriften bruker vi litt Ferskere bakst i deigen, som gjør at baguettene holder seg ferske og fine lenger.
porsjoner4
Ingredienser
- 50 g fersk gjær original
- 8 dl kaldt vann
- 1 ts salt
- 0,5 dl raps- eller solsikkeolje
- 1 ss sukker
- 80 g sammalt hvetemel, fin
- ca. 900 g hvetemel
- 1 ss ferskere bakst (valgfritt)
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene i en bakebolle sammen med smuldret gjær.
- Elt sammen med en eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 10 - 15 minutter til deigen er smidig og slipper bakebollen.
- Dekk bakebollen til med plast og la deigen forheve i ca. 30 - 45 minutter.
- Del deigen i 4 like store deler og form til baguetter. Legg baguettene på stekebrett med bakepapir, dekk til med plast og etterhev i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden stekeovnen din til 225 grader.
- Når baguettene ferdig hevet, dryss på litt hvetemel og lag fine snitt på skrå med en skarp kniv eller et barberblad.
- Stek baguettene midt i ovnen i ca. 12 - 15 minutter og avkjøl på rist etter steking.