Search
Close this search box.

Rustikke baguetter

Rustikke baguetter er ikke så vanskelig å få til. Det eneste man trenger å gjøre er å forme deigen på en annen måte, enn når man former brød. Baguettene behøver ikke å være smidige i formen, men så rustikke du selv ønsker å lage de. I denne oppskriften bruker vi litt Ferskere bakst i deigen, som gjør at baguettene holder seg ferske og fine lenger.
Rustikke baguetter på en bakerist.
porsjoner4

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingrediensene i en bakebolle sammen med smuldret gjær.
  • Elt sammen med en eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 10 - 15 minutter til deigen er smidig og slipper bakebollen.
  • Dekk bakebollen til med plast og la deigen forheve i ca. 30 - 45 minutter.
  • Del deigen i 4 like store deler og form til baguetter. Legg baguettene på stekebrett med bakepapir, dekk til med plast og etterhev i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store.
    Forvarm i mellomtiden stekeovnen din til 225 grader.
  • Når baguettene ferdig hevet, dryss på litt hvetemel og lag fine snitt på skrå med en skarp kniv eller et barberblad.
  • Stek baguettene midt i ovnen i ca. 12 - 15 minutter og avkjøl på rist etter steking.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Medaljonger med skogsbærkrem

Medaljonger med skogsbærkrem

Vannbakkels med sprø topping og bær

Vannbakkels med sprø topping og bær

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Scroll to Top