Sjokoladevafler
Nystekte sjokoladevafler med is og toppet med sjokoladesaus. Trenger vi å si noe mer?!
Ingredienser
Sjokoladevafler:
- 2 stk egg
- 1,5 dl sukker
- 3 dl skummet kulturmelk
- 1 dl helmelk
- 1 dl vann
- 350 g hvetemel
- 0,5 ts Idun Natron
- 1 ts bakepulver
- 1 ts Idun Vaniljeessens
- 4 ss kakao
- 125 g smeltet smør
Til servering:
- Is med sjokolade,vanilje eller skogsbærsmak
- Idun Sjokoladesaus eller Idun Sjokoladesaus som stiver på isen
Fremgangsmåte
- Startmed å smelte smøret, og sett til side for avkjøling inntil videre. Pisk deretter sammen romtempererte egg og sukker til en luftig eggedosis.
- Bland skummet kulturmelk, helmelk, vann og vaniljeessens sammen i et litermål, og ha i det smeltede smøret. Rør deretter inn væskeblandingen og resten av de tørre ingrediensene vekselvis sammen med eggedosisen, til en jevn og klumpfri røre.
- Varm opp vaffeljernet, og stek vaflene til de er gylne og fine i fargen.
- Server nystekte, med is og saus.
Notes
Ps, tips til kurs om sjokolade finner du her
Flere vaffeloppskrifter
- Alle
- 17. mai
- Barn
- Barnebursdag
- Barnedåp
- Brød
- Bryllup
- Bursdag
- Dåp
- Desserer
- Dessert
- Desserter
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Fersk gjær for søte deiger
- Ferskere bakst
- Frokost
- Fudgesaus
- Glutenfri
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Hornsalt
- Høst
- Hverdag
- Idun sauser
- Iskake
- Iskrem
- Jordbærsaus
- Jul
- Kake
- Kakefyll med romsmak
- Kakefyll vaniljesmak
- Kaker
- Kalde drikker
- Karamellsaus
- Kjeks
- Klassiker
- Konfekt
- Konfirmasjon
- Lakrissaus
- Lucia
- Luftigere bakst
- Makroner
- Mandelessens
- Marsipan
- Matpakke
- Milkshake
- Morsdag
- Muffins
- Natron
- Nugattisaus
- Ostekake
- Pai
- Pannekaker
- Påske
- Pavlova og marengs
- Pepperkakesaus
- Pizza
- Produkter
- Rester
- Romessens
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sitronessens
- Sjokoladesaus
- Sjokoladetrekk
- Småkaker
- Smashsaus
- Sommer
- Søt gjærbakst
- Tørrgjær original
- Vaffel
- Vafler
- Valentines
- Vaniljeessens
- Varme drikker
- Velg område
- Vinter
Alle
- Alle
- 17. mai
- Barn
- Barnebursdag
- Barnedåp
- Brød
- Bryllup
- Bursdag
- Dåp
- Desserer
- Dessert
- Desserter
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Fersk gjær for søte deiger
- Ferskere bakst
- Frokost
- Fudgesaus
- Glutenfri
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Hornsalt
- Høst
- Hverdag
- Idun sauser
- Iskake
- Iskrem
- Jordbærsaus
- Jul
- Kake
- Kakefyll med romsmak
- Kakefyll vaniljesmak
- Kaker
- Kalde drikker
- Karamellsaus
- Kjeks
- Klassiker
- Konfekt
- Konfirmasjon
- Lakrissaus
- Lucia
- Luftigere bakst
- Makroner
- Mandelessens
- Marsipan
- Matpakke
- Milkshake
- Morsdag
- Muffins
- Natron
- Nugattisaus
- Ostekake
- Pai
- Pannekaker
- Påske
- Pavlova og marengs
- Pepperkakesaus
- Pizza
- Produkter
- Rester
- Romessens
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sitronessens
- Sjokoladesaus
- Sjokoladetrekk
- Småkaker
- Smashsaus
- Sommer
- Søt gjærbakst
- Tørrgjær original
- Vaffel
- Vafler
- Valentines
- Vaniljeessens
- Varme drikker
- Velg område
- Vinter