Nugattimousse
Lettlaget og fantastisk god Nugattimousse med kjekssmuler i bunn, luftig mousse, krem og ristede nøtter. Ikke glem litt ekstra Nugattisaus på toppen!
porsjoner6
Ingredienser
Kjeksbunn
- 8 havrekjeks
- 2 ss meierismør
Mousse
- 50 g kokesjokolade
- 1,5 dl Nugattisaus
- 1 ss sukker
- 200 g kremost
- 3 dl kremfløte
Til servering
- 2 dl kremfløte
- 1 ts sukker
- Nugattisaus
- 1/2 dl hasselnøttkjerner
Fremgangsmåte
- Smelt smør og knus kjeks i en foodprosessor eller med en kjevle. Rør kjeks og smør sammen og ha over i 6 serveringsglass. Sett i kjøleskapet mens du lager moussen.
- Hakk sjokoladen i grove biter og smelt over vannbad sammen med Nugattisaus og sukker. Ta av varmen og rør inn kremost.
- Pisk kremfløten til en myk krem i en annen bolle og vend inn med sjokolade-oste-sausen. Ha over i de 6 glassene og sett tilbake i kjøleskapet til moussen har stivnet. Det tar 1-2 timer.
- Ha hele hasselnøttkjerner i en tørr stekepanne, og rist til de er gyldne på medium varme til skallet begynner å falle av. Avkjøl nøttene og gni mellom håndflatene eller mellom to ark med tørkepapir til det løse skallet har falt av. Grovhakk kjernene.
- Pisk kremfløte og sukker til en myk krem og topp hvert glass med krem, Nugattisaus og hasselnøtter. Server med det samme.
Oppskrifter med Nugattisaus
- Alle
- 17. mai
- Barn
- Barnebursdag
- Barnedåp
- Brød
- Bryllup
- Bursdag
- Dåp
- Desserer
- Dessert
- Desserter
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Fersk gjær for søte deiger
- Fersk gjær original
- Ferskere bakst
- Frokost
- Fudgesaus
- Glutenfri
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Hornsalt
- Høst
- Hverdag
- Idun sauser
- Iskake
- Iskrem
- Jordbærsaus
- Jul
- Kake
- Kakefyll med romsmak
- Kakefyll vaniljesmak
- Kaker
- Kalde drikker
- Karamellsaus
- Kjeks
- Kjeks & cookies
- Klassiker
- Konfekt
- Konfirmasjon
- Lakrissaus
- Lucia
- Luftigere bakst
- Makroner
- Mandelessens
- Marsipan
- Matpakke
- Milkshake
- Morsdag
- Muffins
- Natron
- Nugattisaus
- Ostekake
- Pai
- Pannekaker
- Påske
- Pavlova og marengs
- Pepperkakesaus
- Pizza
- Produkter
- Rester
- Romessens
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sitronessens
- Sjokoladesaus
- Sjokoladetrekk
- Småkake
- Småkaker
- Smashsaus
- Snacks
- Sommer
- Søt gjærbakst
- Tørrgjær for søte deiger
- Tørrgjær original
- Vaffel
- Vafler
- Valentines
- Vaniljeessens
- Varme drikker
- Velg område
- Vinter
Alle
- Alle
- 17. mai
- Barn
- Barnebursdag
- Barnedåp
- Brød
- Bryllup
- Bursdag
- Dåp
- Desserer
- Dessert
- Desserter
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Fersk gjær for søte deiger
- Fersk gjær original
- Ferskere bakst
- Frokost
- Fudgesaus
- Glutenfri
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Hornsalt
- Høst
- Hverdag
- Idun sauser
- Iskake
- Iskrem
- Jordbærsaus
- Jul
- Kake
- Kakefyll med romsmak
- Kakefyll vaniljesmak
- Kaker
- Kalde drikker
- Karamellsaus
- Kjeks
- Kjeks & cookies
- Klassiker
- Konfekt
- Konfirmasjon
- Lakrissaus
- Lucia
- Luftigere bakst
- Makroner
- Mandelessens
- Marsipan
- Matpakke
- Milkshake
- Morsdag
- Muffins
- Natron
- Nugattisaus
- Ostekake
- Pai
- Pannekaker
- Påske
- Pavlova og marengs
- Pepperkakesaus
- Pizza
- Produkter
- Rester
- Romessens
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sitronessens
- Sjokoladesaus
- Sjokoladetrekk
- Småkake
- Småkaker
- Smashsaus
- Snacks
- Sommer
- Søt gjærbakst
- Tørrgjær for søte deiger
- Tørrgjær original
- Vaffel
- Vafler
- Valentines
- Vaniljeessens
- Varme drikker
- Velg område
- Vinter