Baguetter med surdeig
Nydelige små baguetter med surdeig av fullkornshvete er perfekt å servere til frokost, lunsj eller som tilbehør til middagen.
porsjoner5
Ingredienser
- 12,5 g fersk gjær original
- 150 g bakeklar surdeig av fullkornshvete
- 6,5 dl kaldt vann
- 850 g hvetemel
- 150 g sammalt hvetemel, fin
- 0,5 ss ferskere bakst (valgfritt)
- 12,5 g salt
Fremgangsmåte
- Ha bakeklar surdeig sammen med alle øvrige ingredienser i en bakebolle og elt deigen sammen med eltekrok i 13-15 min. Knar du for hånd, må du beregne litt lenger eltetid for at deigen skal bli smidig.
- Ha deigen i en smurt bakebolle, dekk til med plast og la deigen forheve i 1 - 1,5 time.
- Velt deigen forsiktig over på en melet kjøkkenbenk og del deigen opp i 5 like store deler. Form forsiktig til baguetter for hånd uten å kna deigen for mye. Legg deigemnene i en langpanne eller to, dekket med bakepapir. Dekk til med plast og etterhev baguettene i ca. 1 - 1,5 time.
- Forvarm ovnen til 230 grader.
- Stek baguettene midt i ovnen i ca. 10 - 15 minutter til de har fått en fin og gyllen farge.
- Avkjøl baguettene på rist etter steking.