Banankake
Denne formkaken med banan er supersaftig og smaker himmelsk godt!

porsjoner8
Ingredienser
Røre:
- 150 g usaltet smør
- 100 g brun farin
- 50 g sukker
- 220 g hvetemel
- 100 g melis
- 1 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 1 ts kanel
- 1 ts vaniljesukker
- 1 stk egg
- 3 moste bananer
- 2 ts Maple Sirup (lønnesirup) eller lys sirup
- 1 dl yougurt naturell
Fremgangsmåte
- Start med å forvarm stekeovnen til 180 grader med vanlig over- og undervarme. Smør en brødform (ca. 1,5 liter) med formfett, olje eller smør og ha gjerne i en bit med bakepapir ned i formen som går ned i formen over på hver side. Da er det lettere å løfte formkaken ut av formet etter steking.
- Rør sammen brun farin, romtemperert smør og sukker sammen. Rør inn egget til en jevn masse.
- Tilsett de tørre ingrediensene, sirup og yougurt og rør massen sammen. Hakk bananene i skiver, legg i en pose og mos med hånden. Rør bananmosen inn med kakerøra.
- Fordel røra i den smurte formen. Del gjerne en banan på langs og legg den ene halv bananen på toppen av kakerøra. Dette gir en ekstra smakfull og dekorativ kake.
- Stek kaken midt i ovnen i ca. 50 - 60 minutter. Blir kaken raskt brun på toppen, legg over et stekepapir på toppen av kaken ut steketiden. Sjekk gjerne om kaken er ferdig ved å stikke innen trepinne. Er denne tørr når du drar den ut, er kaken ferdig stekt. Henger det igjen litt røre på pinnen, steker du den litt lenger.
- Ta kaken ut av formen, avkjøl og servér!