Mokkakake
Mokka sjokoladekake med Daim Mokkakake med Daim-krem er en voksen sjokoladekake med en kraftig, men nydelig smak av kaffe. Kaken er perfekt å servere hvis du venter gjester på kaffe eller i andre lag med voksne.

porsjoner13
Ingredienser
BUNN:
- 200 g smør
- 100 g mørk sjokolade (gjerne ODENSE Mørk 70 %)
- 4 stk mellomstore romtempererte egg
- 150 g brun farin
- 200 g sukker
- 1 ts Idun Mors hjemmebakte - Vaniljeessens
- 40 g bakekako
- 1 ts bakepulver
- 280 g hvetemel
- 85 g hakket Daim sjokolade
MOKKAKREM:
- 4 dl kremfløte
- 2 ss sukker
- 1 pose Cappuccino pulver (instant)
- 4 ss kald sterk kaffe (valgfritt)
- 85 g hakket Daim sjokolade
PYNT:
- 1 ss kakaodryss
- noen friske bære og litt mandelflak
Fremgangsmåte
- BUNN:
Start med å forvarme stekeovnen til 175 grader med vanlig over- og undervarme.
Hakk sjokoladen i små biter og sett til siden. Smør en rund springform på 24 cm i diameter og ha bakepapir i bunnen av formen. - Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett den finhakket sjokoladen. La sjokolade smelte i det varme smøret og rør sammen.
- Pisk sammen egg og sukker. Rør inn sjokoladesmøret og vaniljeessensen.
- Bland sammen hvetemel, bakekako og bakepulver i en liten bolle. Sikt blandingen i røren og rør sammen. Vend i hakket Daim sjokolade helt til slutt. Fordel røren i den smurte springformen og stek kaken midt i ovnen i ca. 35 - 40 minutter.
- Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles i miste 3 timer (eller natten over) innen du tar den ut av kakeformen. Denne kaken skal vær litt bløt i midten når den er ferdig stekt.
- MOKKAKREM:
Pisk kremfløten med sukker og cappuccinopulveret. Smak til med kald sterk kaffe om du ønsker en kraftigere kaffesmak. Vend inn hakket Daim sjokolade. - Ta kaken ut av springformen og sett på et kakefat. Fordel mokkakremen på toppen av kaken. Dryss på ett lett lag med bakekako og pynt med friske bær og mandelflak.