Brioche hamburgerbrød
Lag hamburgerbrød slik de beste utestedene gjør det - myke, deilige og smakfulle!
	

porsjoner8
Ingredienser
- 500 g hvetemel
 - 0,5 ss Idun Ferskere Bakst (valgfritt)
 - 140 g romtemperert smør i terninger
 - 4 stk egg (mellomstore)
 - 12,5 g Idun Fersk Gjær for Søte Deiger
 - 1,1 dl kald melk
 - 60 g sukker
 - 1,5 ts salt
 
Pensling
- 1 stk egg
 - 2 ss melk
 - 0,5 dl sesamfrø til topping
 
Fremgangsmåte
- Bland alle ingrediensene bortsett fra smøret i en bakebolle. Elt deigen sammen med en eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 15 minutter. Du kan selvsagt elte deigen sammen for hånd også, men det krever mer tid og håndkraft. Ha i romtemperert smør og elt det inn i deigen i ca. 2 - 5 minutter eller til deigen er smidig og slipper bakebollen. Denne deigen er ganske løs og skal eltes lengre enn andre gjærdeiger.
 - Dekk bollen med plastfolie og sett bakebollen kjølig i minst 2 timer. Det er nå deigen får utvikle smak, aroma og struktur. Deigen kan gjerne så natten over også. Når briochdeigen står i kjøleskapet vil den bli mer fast og bedre å arbeide med når den skal formes.
 - Ta deigen ut og del den i 8 like store deler. Trill til boller og legg på et stekebrett med bakepapir og press de flate med håndbaken. Dekk til deigemnene og la de heve til dobbelt størrelse i ca. 90 - 120 minutter. Forvarm i mellomtiden ovnen til 175 grader.
 - Pensle med sammenvispet egg og melk og dryss sesamfrø på toppen. Stekes briochene midt i ovnen i ca. 12 - 15 minutter eller til de har fått en gyllen farge.
 
Tips og triks
Ved bruk av Idun Ferskere Bakst, vil brødene holde seg ferske og fine lenger. Lurt å bruke hvis brødene skal bakes dagen før de skal serveres!
Skal brødene ikke serveres med det samme, legg brødene pent i en plastpose så snart de er avkjølte. Brødene er også godt egnet til å fryses ned.
Relaterte oppskrifter
- Alle
 - 17. mai
 - 17. mai - Kaker
 - 17. mai - Søtbakst
 - Andre desserter
 - Annen søtbakst
 - Annet bakst
 - Boller
 - Brød
 - Brød - Finbakst
 - Brød - Grovbakst
 - Brød - Småbakst
 - Bursdag
 - Bursdag - Kaker
 - Dessert
 - Desserter
 - Desserter - Konfekt
 - Drikke
 - Enkle oppskrifter
 - Farsdag
 - Fastelavn
 - Fint brød
 - Formkake
 - Formkaker
 - Frokost
 - Glutenfri
 - Glutenfritt
 - Gresskarpai
 - Grunnoppskrift
 - Halloween
 - Halloween - Kaker
 - Halloween - Søtbakst
 - Helgekos
 - Høst
 - Høstbakst
 - Hverdag
 - Iskake
 - Iskrem
 - Jul
 - Jul - Kaker
 - Jul - Konfekt
 - Jul - Søtbakst
 - Kaker
 - Knekkebrød
 - Konfekt
 - Kremkaker
 - Litt sunnere
 - Milkshake
 - Morsdag
 - Mousse og fromasj
 - Ostekaker
 - Pai og terter
 - Pannekaker
 - Påske
 - Påske - Kaker
 - Påske - Søtbakst
 - Pavlova og marengs
 - Pizza
 - Pizza - Andre pizzaer
 - Pizza - Deig
 - Pizza - Dessertpizza
 - Pizza - Hvit pizza
 - Pizza - Italiensk pizza
 - Pizza - Sauser og dressinger
 - Pizza - Vegetar
 - Restemat
 - Rundstykker
 - Sauser og dressinger
 - Sjokoladekaker
 - Skolestart
 - Småkaker
 - Snacks
 - Sommer
 - Søtbakst
 - Surdeig
 - Vafler
 - Valentines
 - Valentines - Kaker
 
Alle
					- Alle
 - 17. mai
 - 17. mai - Kaker
 - 17. mai - Søtbakst
 - Andre desserter
 - Annen søtbakst
 - Annet bakst
 - Boller
 - Brød
 - Brød - Finbakst
 - Brød - Grovbakst
 - Brød - Småbakst
 - Bursdag
 - Bursdag - Kaker
 - Dessert
 - Desserter
 - Desserter - Konfekt
 - Drikke
 - Enkle oppskrifter
 - Farsdag
 - Fastelavn
 - Fint brød
 - Formkake
 - Formkaker
 - Frokost
 - Glutenfri
 - Glutenfritt
 - Gresskarpai
 - Grunnoppskrift
 - Halloween
 - Halloween - Kaker
 - Halloween - Søtbakst
 - Helgekos
 - Høst
 - Høstbakst
 - Hverdag
 - Iskake
 - Iskrem
 - Jul
 - Jul - Kaker
 - Jul - Konfekt
 - Jul - Søtbakst
 - Kaker
 - Knekkebrød
 - Konfekt
 - Kremkaker
 - Litt sunnere
 - Milkshake
 - Morsdag
 - Mousse og fromasj
 - Ostekaker
 - Pai og terter
 - Pannekaker
 - Påske
 - Påske - Kaker
 - Påske - Søtbakst
 - Pavlova og marengs
 - Pizza
 - Pizza - Andre pizzaer
 - Pizza - Deig
 - Pizza - Dessertpizza
 - Pizza - Hvit pizza
 - Pizza - Italiensk pizza
 - Pizza - Sauser og dressinger
 - Pizza - Vegetar
 - Restemat
 - Rundstykker
 - Sauser og dressinger
 - Sjokoladekaker
 - Skolestart
 - Småkaker
 - Snacks
 - Sommer
 - Søtbakst
 - Surdeig
 - Vafler
 - Valentines
 - Valentines - Kaker
 
				

