Brød med øl
Brød med øl gir en pikant smak. I denne oppskriften bruker vi også rugmel og honning som bidrar til enda mer smak og aroma.
Ingredienser
- 510 g hvetemel
- 240 g fint rugmel
- 1,5 ts salt
- 0,5 ss Idun Mors hjemmebakte - FERSKERE BAKST (valgfritt)
- 3 ss honning
- 25 g Idun Mors hjemmebakte - FERSK GJÆR ORIGINAL
- 2,5 dl kaldt vann
- 2,5 dl lyst øl
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene i en bakebolle med smuldret fersk gjær.
- Elt deigen sammen med eltekrok i ca. 12 - 15 minutter til deigen er smidig og slipper bakebollen. Dekk bakebollen til med plast og la deigen forheve i 30 minutter.
- Velt deigen ut på en ren kjøkkenbenk, form til et rundt brød og legg på stekebrett med bakepapir. Dekk til brødet med et rent kjøkkenhåndklede og la brødet heve til det er dobbelt så stort i ca. 60 - 90 minutter. I mellomtiden kan du forvarme stekovnen til 225 grader med vanlig over- og undervarme.
- Når brødet er ferdig hevet kan du gjerne lage et fint snitt i toppen av brødet med en skarp kniv eller et barberblad om du har det.Sett brødet inn på nederste rille i stekeovnen og stek de i ca. 30 - 40 minutter
Tips og triks
Ved bruk av bakehjelpemiddelet Ferskere bakst, vil brøde holde seg fersk og fint lenger.