Brownie
Hjemmelagde brownies med marsipan og hasselnøtter smaker så godt! Kaken er laget med ekte sjokolade, og den kan stekes i en rund eller firkantet kakeform.

porsjoner12
Ingredienser
- 150 g smør
- 200 g ODENSE Mørk 55 % sjokolade
- 3 stk mellomstore egg
- 200 g sukker
- 100 g hvetemel
- 100 g hasselnøtter
- 100 g ODENSE Ekte marsipan (med 50 % mandler)
Fremgangsmåte
- Start med å smeltesmøret i en kjele og sett til side. Hakk sjokoladen fint og rør sammen med det smeltede smøret til sjokoladen er smeltet.
- Pisk egg og sukker luftig. Sikt hvetemel i eggeblandingen og rør det sammen med sjokoladesmøret. Skjær marsipanen i små terninger og vend dem forsiktig i deigen sammen med hakket hasselnøtter.
- Hell deigen i en kvadratisk smurt bakeform ca. 20 x 26 cm eller i en rund kakeform som er 24 cm i diameter. Stek brownien på midterste rille ved 170 grader i ca. 40 minutter. Avkjøl kaken helt innen servering. Dryss litt melis på toppen innen servering!