Search
Close this search box.

Dinosaur Cake Pops

Morsomme Cake Pops til barnebursdagen! For å lage dinosaur Cake Pops har vi brukt oppskriften på en vanlig sjokoladekake i langpanne. Vi brukte halve kaken til Cake Pops (det ble 32 stk), og den andre halve ble pyntet med glasur som vanlig langpanne – slik fikk vi to serveringsløsninger i en oppskrift.
Dinosaur Cakepops
porsjoner32

Ingredienser

Røre:

Sjokoladeglasur:

Til pinner:

 • Sugerør av papp

Fremgangsmåte

 • Start med å forvarme stekeovnen til 180 grader med med vanlig over- og undervarme. Smelt smøret og sett til siden så lenge.
 • Bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Hell i kefir og det smeltede smøret sammen med det tørre og rør sammen til en jevn og klumpfri røre.
 • Legg bakepapir i en stor langpanne ca. 30 x 40 cm (3,5 cm høy). Hell røra i formen og fordel den ut i kantene. Sett kaken på nederste rille i ca. 35 - 40 minutter. Stikk en trepinne i midten av kaken. Henger det igjen røre på pinnen, må kaken stekes litt lenger. Ta ut kaken og la den avkjøles litt.
 • SJOKOLADEGLASUR:
  Bland kakao, vaniljesukker og melis i en bolle. Smelt smøret og bland sammen med det tørre. Ha i kaffen til slutt. Rør til glasuren blir jevn og klumpfri.
 • Smuldre opp kakebunnen i en bolle, ha så glasuren i bollen sammen med kakesmulene. Bland/kna dette godt sammen til en fast og glatt masse.
 • Trill kuler som tres på et sugerør. 30 g deig pr kule, gir ca 32 stk cakepops. Sett sugerør med kule i en bolle med sukker, eller på en isoporplate med hull, slik at de står støtt. Sett cakepopsene kaldt i minimum 30 minutter.
 • SJOKOLADETREKK:
  Smelt Odense Mørk sjokolade 55%. Dypp de kalde cakepopsene ned i den smeltede sjokoladen. Dryss over Idun Mors hjemmebakte Dinosaurer kakepynt når sjokoladen har sluttet å dryppe, og før sjokoladen har tørket helt. Jo kaldere cakepops er, jo fortere stivner sjokoladen. Sett de ferdige cakepopsene tilbake i bollen med sukker eller isoporen, slik at sjokoladen får stivnet helt.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top