Dinosaur Cake Pops
Morsomme Cake Pops til barnebursdagen! For å lage dinosaur Cake Pops har vi brukt oppskriften på en vanlig sjokoladekake i langpanne. Vi brukte halve kaken til Cake Pops (det ble 32 stk), og den andre halve ble pyntet med glasur som vanlig langpanne – slik fikk vi to serveringsløsninger i en oppskrift.
porsjoner32
Ingredienser
Røre
- 510 g sukker
- 450 g hvetemel
- 2 ss bakekakao
- 100 g smør eller margarin
- 7,5 dl Kefir eller kulturmelk
- 1 ts Idun Mors hjemmebakte - Natron
Sjokoladeglasur
- 4 ss smeltet smør
- 4 ss kaffe
- 2 ss bakekakao
- 2 ts Idun Mors hjemmebakte - Vaniljeessens
- 250 g melis
Sjokoladetrekk
- 400 g Odense Mørk Sjokolade 55%
- Idun Mors hjemmebakte Dinosaurer kakepynt
Til pinner:
- Sugerør av papp
Fremgangsmåte
- Start med å forvarme stekeovnen til 180 grader med med vanlig over- og undervarme. Smelt smøret og sett til siden så lenge.
- Bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Hell i kefir og det smeltede smøret sammen med det tørre og rør sammen til en jevn og klumpfri røre.
- Legg bakepapir i en stor langpanne ca. 30 x 40 cm (3,5 cm høy). Hell røra i formen og fordel den ut i kantene. Sett kaken på nederste rille i ca. 35 - 40 minutter. Stikk en trepinne i midten av kaken. Henger det igjen røre på pinnen, må kaken stekes litt lenger. Ta ut kaken og la den avkjøles litt.
Sjokoladeglasur
- Bland kakao, vaniljesukker og melis i en bolle. Smelt smøret og bland sammen med det tørre. Ha i kaffen til slutt. Rør til glasuren blir jevn og klumpfri.
- Smuldre opp kakebunnen i en bolle, ha så glasuren i bollen sammen med kakesmulene. Bland/kna dette godt sammen til en fast og glatt masse.
- Trill kuler som tres på et sugerør. 30 g deig pr kule, gir ca 32 stk cakepops. Sett sugerør med kule i en bolle med sukker, eller på en isoporplate med hull, slik at de står støtt. Sett cakepopsene kaldt i minimum 30 minutter.
Sjokoladetrekk
- Smelt Odense Mørk sjokolade 55%. Dypp de kalde cakepopsene ned i den smeltede sjokoladen. Dryss over Idun Mors hjemmebakte Dinosaurer kakepynt når sjokoladen har sluttet å dryppe, og før sjokoladen har tørket helt. Jo kaldere cakepops er, jo fortere stivner sjokoladen. Sett de ferdige cakepopsene tilbake i bollen med sukker eller isoporen, slik at sjokoladen får stivnet helt.