Eplekake
Eplekake med vaniljesaus eller vaniljekrem? Eplekake med vaniljekrem er høsten største favorittkake. I denne oppskriften bruker vi lettlaget vaniljekrem, men ønsker du å lage kremen selv kan du se denne oppskriften på vaniljekrem. Eplekaken er saftig og god, og du kommer garantert til å bake den flere ganger.
porsjoner16
Ingredienser
- 1 pose kakefyll med vaniljesmak
- 2 stk romtempererte mellomstore egg
- 150 g sukker
- 1/2 dl smeltet smør
- 100 g rømme
- 190 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 2 stk skrelte epler i skiver
- Litt kanel og sukker
Fremgangsmåte
- Lag vaniljekremen etter anvisning på pakken og sett til side. Velger du å lage vaniljekrem fra bunnen av, bør denne også avkjøles innen den strykes på kaken. Husk at vaniljekrem blir stivere i konsistensen når den er avkjølt.
- Start med å forvarme stekeovnen din til 180 grader med vanlig over- og undervarme. Smelt smøret, sett til siden og avkjøl.
- Pisk sammen romtempererte egg og sukker til eggedosis. Rør deretter inn det smeltede smøret og rømmen i eggedosisen.
- Sikt inn de tørre ingrediensene og rør massen lett sammen slik at luften ikke røres ut.
- Hell røren i en smurt rundt form på 26 cm i diameter, eller en firkantet form på 23 x 23 cm. Stryk vaniljekrem utover på toppen av kaken. Rør forsiktig rundt med en slikkepott slik at kakerøren og kremen blander seg litt sammen.
- Skrell eplene, fjern skrotten og skjær eplet i skiver og fordel på toppen av kaken. Dryss på litt kanel og sukker etter eget ønske. Stek kaken må midterste rille i ca. 40 - 45 minutter. Avkjøl kaken noe, ta den ut av formen og legg på et fint kakefat og servér!