Search
Close this search box.

Eplekake

Eplekake med vaniljesaus eller vaniljekrem? Eplekake med vaniljekrem er høsten største favorittkake. I denne oppskriften bruker vi lettlaget vaniljekrem, men ønsker du å lage kremen selv kan du se denne oppskriften på vaniljekrem. Eplekaken er saftig og god, og du kommer garantert til å bake den flere ganger.
Hjemmelaget eplekake med vaniljekrem.
porsjoner16

Ingredienser

  • 1 pose kakefyll med vaniljesmak
  • 2 stk romtempererte mellomstore egg
  • 150 g sukker
  • 1/2 dl smeltet smør
  • 100 g rømme
  • 190 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 stk skrelte epler i skiver
  • Litt kanel og sukker

Fremgangsmåte

  • Lag vaniljekremen etter anvisning på pakken og sett til side. Velger du å lage vaniljekrem fra bunnen av, bør denne også avkjøles innen den strykes på kaken. Husk at vaniljekrem blir stivere i konsistensen når den er avkjølt.
  • Start med å forvarme stekeovnen din til 180 grader med vanlig over- og undervarme. Smelt smøret, sett til siden og avkjøl.
  • Pisk sammen romtempererte egg og sukker til eggedosis. Rør deretter inn det smeltede smøret og rømmen i eggedosisen.
  • Sikt inn de tørre ingrediensene og rør massen lett sammen slik at luften ikke røres ut.
  • Hell røren i en smurt rundt form på 26 cm i diameter, eller en firkantet form på 23 x 23 cm. Stryk vaniljekrem utover på toppen av kaken. Rør forsiktig rundt med en slikkepott slik at kakerøren og kremen blander seg litt sammen.
  • Skrell eplene, fjern skrotten og skjær eplet i skiver og fordel på toppen av kaken. Dryss på litt kanel og sukker etter eget ønske. Stek kaken må midterste rille i ca. 40 - 45 minutter. Avkjøl kaken noe, ta den ut av formen og legg på et fint kakefat og servér!

Tips og triks

TIPS!

Kaken kan også lages med pærer eller plommer. Det er også kjempegodt å servere kaken sammen med pisket krem eller en god vaniljeis!
Skriv ut oppskriften

Flere kakeoppskrifter

  • Alle
  • Kaker
Alle
  • Alle
  • Kaker
Muffins med havregryn

Muffins med havregryn

Oppskåret rullekake med krem på en asjett med bringebær ved siden av.

Rullekake med smørkrem og syltetøy

Bløtkake med romkrem i kakestykke.

Romkake

Kanskje du også vil like?

Medaljonger med skogsbærkrem

Medaljonger med skogsbærkrem

Vannbakkels med sprø topping og bær

Vannbakkels med sprø topping og bær

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Scroll to Top