Fastelavnsboller med epler og kanel
Eplekompott
- 4 stk epler (gjerne litt syrlige og faste)
- 30 g sukker
- 0,5 ts kanel
- 1 ss sitronjuice
- 1 ss Idun Karamellsaus
Krem
- 4 dl kremfløte
- 2 ss melis
- 1 ts kanel
Annet
- 1 stk egg til pensling
- 50 g skivede mandler til topping
- Melis til å drysse på før servering
Bolledeig
Ha alle ingredienser i bakebollen på en kjøkkenmaskin sammen med smuldret gjær og romtemperert smør. Elt med deigen med en eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet, og 2 minutter på middels hastighet. Synes du deigen er for hard, spe på en skvett med veske. Elter du deigen for hånd, må du beregne omtrent dobbelt så lang eltetid. Dekk over bakebollen med et kjøkkenhåndkle, og sett deigen til heving i ca. 30 minutter.
Trill deigen til like store boller og legg på stekebrett med bakepapir. Dekk til brettene og etterhev bollene i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader med vanlig over- og undervarme.
Pensle bollene med egg og dryss over skivede mandler før de går inn i ovnen. Bollene stekes i ca. 10 - 14 minutter og avkjøles på en bakerist etter steking.
Skriv ut oppskriften