Glutenfri vafler
Vafler med surmelk og uten bakepulver Glutenfri vafler kan lages på flere måter, og du kan derfor finne mange varianter av oppskriften. I denne oppskriften bruker vi kulturmelk som gir en god og syrlig smak til glutenfri vafler. Kardemomme og vaniljesukker setter prikken over i´en. Server vaflene nystekte – da smaker de best! Oppbevaring […]

porsjoner8
Ingredienser
Røre:
- 4 stk mellomstore egg
- 4 ss sukker
- 3 dl kulturmelk
- 300 g glutenfritt lyst mel
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts kardemomme
- 1 ts Idun Mors hjemmebakte - Natron
- 0,5 ts salt
- 50 g smeltet smør + smør til steking
Fremgangsmåte
- Smelt smøret og hell i kulturmelken. Pisk sammen egg og sukker. Hell i melkeblandingen og rør sammen. Bland glutenfritt mel, vaniljesukker, kardemomme, salt og natron i en bakebolle. Pisk de tørre ingrediensene sammen med det våte til en jevn og klumpfri røre.
- Glutenfri vafler smaker aller best når de er nystekte. Server gjerne vaflene sammen med syltetøy og rømme (alternativt laktosefri rømme).