Hjemmelaget loff
God og luftig hjemmelaget loff! Mange strever med å få loffen lett og luftig. Det er flere ting underveis i bakingen som bidrar til dette, for eksempel må deigen eltes og heves lenge nok.

porsjoner2
Ingredienser
DEIG
- 60 g romtemperert smør i terninger
- 6,5 dl melk
- 50 g fersk gjær original
- 1 ss Idun Mors hjemmebakte - Luftigere bakst ( (valgfritt))
- 1 ss Idun Mors Hjemmebakte - Ferskere bakst ( (valgfritt))
- 1000 g hvetemel
- 2 ts salt
- 2 ts sukker
- 1 stk sammenvispet egg til pensling
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene i en bakebolle sammen med smuldret fersk gjær og romtemperert smør i terninger. Elt deigen sammen med en eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 10 - 15 minutter til deigen slipper bakebollen.
- Dekk bakebollen til med plast og forhev deigen i ca. 30 minutter.
- Del deigen i to like store deler, form til brød og legg på stekebrett med bakepapir. Brødene kan også legges i smurte brødformer om du har dette. Dekk til med plast og etterhev brødene i ca. 60 minutter eller til de er dobbel så store. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader med vanlig over- og undervarme.
- Pensle med sammenvispet egg (kan sløyfes) og stek brødene på nederste rille i ca. 25 - 35 minutter. Avkjøl loffen på en bakerist etter steking
Tips og triks
Hvis du vil bake brødet dagen før det skal serveres, vil vi anbefale å bruke 1 ss Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst pr. 50 g fersk gjær i oppskriften. Brødet vil da holde seg ferskt og fint lenger!
Relaterte oppskrifter
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Andre desserter
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Dessert
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Fint brød
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Glutenfritt
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Helgekos
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Knekkebrød
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker
Alle
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Andre desserter
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Dessert
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Fint brød
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Glutenfritt
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Helgekos
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Knekkebrød
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker