Hvit pizza med champignon-hoder
Med et sugerør og noen sopp kan pizzaen gå fra å være ordinær til skummel! Dette er den perfekte middagen før ungene skal ut på knask eller knep, både siden den er litt skummel, men også fordi deigen kan lages kvelden i forveien.
porsjoner4
Ingredienser
Pizzadeig
- 3 dl kaldt vann
- 0,5 dl olivenolje
- 0,5 pose pizzagjær
- 1 ts sukker
- 500 g siktet hvetemel (gjerne 00 pizzamel)
- 2 ts flaksalt
- mel (helst durumhvete) til utkjevling
Hvit saus
- 200 g creme fraiche
- 1 fedd hvitløk
- 1 ss olivenolje
- 1 ts frisk timian
- salt og pepper
Topping
- 200 g revet mozzarella
- 1 stor pk champignoner
- 1/2 rødløk
- 1 pk ruccola
- litt chilliflak
- flaksalt
- malt sort pepper
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene i en bakebolle. La maskinen gå på lav hastighet i 10-15 minutter til du har en blank og elastisk deig. Hvis deigen fortsatt er litt kort (den er ikke blank og elastisk), så øk hastigheten på maskinen og elt deigen fort i 3 minutter til.
- Ha deigen over på et godt melet bord og la hvile i 20 minutter. Del deigen i 4 deler og elt de til små fine boller. Smør de inn med litt olje og legg de på et oljet bakebrett med god avstand fra hverandre.
- Dekk med plast og la stå i romtemperatur i 1-2 timer til dobbel størrelse. Nå kan man bake de ut, eller sette de inn i kjøleskapet og bruke de i løpet av ett par dager.
- Sett stekeovnen på 250 grader (eller høyest mulig temperatur).
- Rør ingrediensene til den hvite sausen sammen.
- Lag hodeskaller av soppen ved å bruke et sugerør til å stikke ut øyne, og skjær spor i stilken til “tenner”. Skjær rødløk i tynne båter eller ringer.
- Kjevle pizzadeigen tynt ut, gjerne i durumhvete, og ha på et lag hvit saus. Dryss over mozzarella og legg soppen jevnt utover med “ansiktet” opp, og dryss over litt rødløk.
- Stek pizzaen nederst i ovnen på 250 grader til bunnen er gyllen.
- Topp med frisk ruccola, chilliflak, flaksalt og nykvernet pepper.
Flere Halloween-oppskrifter
- Alle
- Halloween
Alle
- Alle
- Halloween