Hvit pizza med champignon-hoder

Med et sugerør og noen sopp kan pizzaen gå fra å være ordinær til skummel! Dette er den perfekte middagen før ungene skal ut på knask eller knep, både siden den er litt skummel, men også fordi deigen kan lages kvelden i forveien.
porsjoner4

Ingredienser

Pizzadeig

  • 3 dl kaldt vann
  • 0,5 dl olivenolje
  • 0,5 pose pizzagjær
  • 1 ts sukker
  • 500 g siktet hvetemel (gjerne 00 pizzamel)
  • 2 ts flaksalt
  • mel (helst durumhvete) til utkjevling

Hvit saus

  • 200 g creme fraiche
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts frisk timian
  • salt og pepper

Topping

  • 200 g revet mozzarella
  • 1 stor pk champignoner
  • 1/2 rødløk
  • 1 pk ruccola
  • litt chilliflak
  • flaksalt
  • malt sort pepper

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingrediensene i en bakebolle. La maskinen gå på lav hastighet i 10-15 minutter til du har en blank og elastisk deig. Hvis deigen fortsatt er litt kort (den er ikke blank og elastisk), så øk hastigheten på maskinen og elt deigen fort i 3 minutter til. 
  • Ha deigen over på et godt melet bord og la hvile i 20 minutter. Del deigen i 4 deler og elt de til små fine boller. Smør de inn med litt olje og legg de på et oljet bakebrett med god avstand fra hverandre. 
  • Dekk med plast og la stå i romtemperatur i 1-2 timer til dobbel størrelse. Nå kan man bake de ut, eller sette de inn i kjøleskapet og bruke de i løpet av ett par dager.
  • Sett stekeovnen på 250 grader (eller høyest mulig temperatur).
  • Rør ingrediensene til den hvite sausen sammen.
  • Lag hodeskaller av soppen ved å bruke et sugerør til å stikke ut øyne, og skjær spor i stilken til “tenner”. Skjær rødløk i tynne båter eller ringer.  
  • Kjevle pizzadeigen tynt ut, gjerne i durumhvete, og ha på et lag hvit saus. Dryss over mozzarella og legg soppen jevnt utover med “ansiktet” opp, og dryss over litt rødløk.
  • Stek pizzaen nederst i ovnen på 250 grader til bunnen er gyllen.  
  • Topp med frisk ruccola, chilliflak, flaksalt og nykvernet pepper. 
Skriv ut oppskriften

Flere Halloween-oppskrifter

Scroll to Top