Iskake med mandelbunn

Iskake med mandelbunn, Nugatti og Smash! I denne oppskriften på iskake med mandelbunn kombinerer vi to storfavoritter: Nugatti og Smash! Bunnen er laget med malte mandler og Polly Peanøtter, som gir kaken en ekstra god smak. Fyllet består av en himmelsk blanding av vaniljeis, Smash og sjokoladepålegg… dette MÅ bli en hit blant både store og små!
Iskake med mandelbunn
porsjoner13

Ingredienser

Mandelbunn:

  • 3 stk egg
  • 85 g sukker
  • 100 g mandler, malte
  • 100 g Polly peanøtter, malte
  • 100 g Polly peanøtter, hele

Fyll

  • 2,5 ltr vaniljeis, ferdigkjøpt i boks
  • 0,5 boks Nugatti
  • 2 ss Nugattisaus
  • 0,5 pose knust Nidar Smash!

Pynt:

  • 0,5 pose Nidar Smash!
  • Nugattisaus (valgfritt: som topping)

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 175 grader med vanlig over- og undervarme.
  • BUNN:
    Mal nøttene fine i en blender eller morter.
    Pisk egg og sukker til en stiv eggedosis, tilsett malte nøtter og vend sammen. Vend inn de hele peanøttene til sist.
    Fordel massen i en rund springform 24 cm i diameter, og stek bunnen i 25 minutter midt i ovnen. Avkjøl etter steking.
  • FYLL:Sett isen på kjøkkenbenken til den har tint en del. Rør deretter inn en halv boks med Nugatti sammen med knust Smash.
    Hell blandingen over den avkjølte nøttebunnen. Dunk gjerne formen et par ganger i kjøkkenbenken, slik at isen blir liggende jevnt fordelt i formen.
    Pynt med masse deilig Smash! - og eventuelt peanøtter og Nugattisaus!
  • Dekk formen med plastfolie, og sett i fryseren til iskaken er fryst igjen.
  • Ta kaken ut av fryseren, og la den stå i ca. 10 - 15 minutter før servering.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top