Kryderkake med sjokolade

Krydderkake med valnøtter og sjokolade! Formkaker lages ofte en brødform for å få den fine fasongen som lett skjæres opp i skiver. Kaken kan også lages i en større kakeform, men du får da et flatere resultat. Steketiden må også reduseres til ca. 30 – 40 minutter.  
Krydderkake oppskåret i skiver på en hvit asjett.

Ingredienser

  • 150 g romtemperert smør
  • 425 g sukker
  • 3 stk mellomstore egg
  • 2 ts kardemomme
  • 1 ts nellik
  • 1 ts pepper
  • 1 ss natron
  • 30 g bakekako
  • 450 g hvetemel
  • 8 dl kefir
  • 100 g hakket
  • 50 g hakkede valnøtter

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 180 grader.
  • Rør smør og sukker luftig. Ha i ett og ett egg om gangen og rør godt mellom hvert egg. Bland hvetemel med krydder, kakao og natron og sikt i blandingen. Tilsett kefir og bland godt. Vend inn hakkede valnøtter og sjokolade.
  • Ha bakepapir i to brødformer ca. 25 x 10 cm og hell i røren. Jevn ut overflaten med en slikkepott.
  • Stek krydderkakene i ca. 60 minutter. Sjekk om den er ferdig ved å stikke et trepinne eller kniv midt i kaken. Henger det fortsatt røre på kniven, må kaken steke litt lenger. Dekk den med litt bakepapir om den begynner å bli for mørk på toppen av kaken under steking.
  • Ta kaken ut av ovnen og hvelv den på en rist. La den bli helt kald før du skjærer den opp.

Notes

Tips!

Oppbevar krydderkaken i papir- eller plastpose i romtemperatur. Serveres i skiver. Krydderkaken kan godt fryses.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top