Kryderkake med sjokolade
Krydderkake med valnøtter og sjokolade! Formkaker lages ofte en brødform for å få den fine fasongen som lett skjæres opp i skiver. Kaken kan også lages i en større kakeform, men du får da et flatere resultat. Steketiden må også reduseres til ca. 30 – 40 minutter.

porsjoner0
Ingredienser
- 150 g romtemperert smør
- 425 g sukker
- 3 stk mellomstore egg
- 2 ts kardemomme
- 1 ts nellik
- 1 ts pepper
- 1 ss natron
- 30 g bakekako
- 450 g hvetemel
- 8 dl kefir
- 100 g hakket
- 50 g hakkede valnøtter
Fremgangsmåte
- Forvarm stekeovnen til 180 grader.
- Rør smør og sukker luftig. Ha i ett og ett egg om gangen og rør godt mellom hvert egg. Bland hvetemel med krydder, kakao og natron og sikt i blandingen. Tilsett kefir og bland godt. Vend inn hakkede valnøtter og sjokolade.
- Ha bakepapir i to brødformer ca. 25 x 10 cm og hell i røren. Jevn ut overflaten med en slikkepott.
- Stek krydderkakene i ca. 60 minutter. Sjekk om den er ferdig ved å stikke et trepinne eller kniv midt i kaken. Henger det fortsatt røre på kniven, må kaken steke litt lenger. Dekk den med litt bakepapir om den begynner å bli for mørk på toppen av kaken under steking.
- Ta kaken ut av ovnen og hvelv den på en rist. La den bli helt kald før du skjærer den opp.
Tips og triks
Oppbevar krydderkaken i papir- eller plastpose i romtemperatur. Serveres i skiver. Krydderkaken kan godt fryses.