Search
Close this search box.

Mini pavlova med friske bær

Mini pavlova med friske bær er praktisk å lage hvis du skal servere pavlova som en dessert til dine middagsgjester. Det er like enkelt å lage som en hel kake og er flott å servere.
mini pavlova
porsjoner8

Ingredienser

MARENGS

  • 4 stk eggehviter
  • 1 klype salt
  • 225 g sukker
  • 1 ts Idun Mors Hjemmebakte Vaniljeessens
  • 1 ss maizena
  • 1 ts sitronjuice / evt 0,5 ts eddik

VANILJEKREM

PYNT

  • et utvalg av friske bær

Fremgangsmåte

Vaniljekrem

  • Lag vaniljekremen etter anvisning på pakken og avkjøl kremen. Forvarm stekeovnen til 200 grader med vanlig over- og undervarme. Dekk et stekebrett med bakepapir tegn opp 8 runde sirkler som er 10 cm i diameter med en blyant.

Marengs

  • Forvarm ovnen til 225 grader.
  • Pisk eggehviter og salt til et hardt skum i en bolle av glass eller metall, og helst med en kjøkkenmaskin, for her skal det piskes lenge. Tilsett litt og litt av sukkeret mens du fortsatt visper. Visp så i 8-10 min til røra er seig og luftig. Rør forsiktig inn maizena, vaniljeessens og sitronsaft/eddik.
  • Legg bakepapir på et stekebrett og fordel marengsen til små mini pavlova. Bruk en spiseskje, eller du kan ha marengsen i en sprøytepose og lage mer kontrollerte former.
  • Sett stekeplaten i ovnen og senk varmen til 125 grader. Stek i 35-40 minutter og avkjøl.

Pynt

  • Ønsker du å pynte med sukret bær slik vi har gjort, dypp bærene i eggehvite, rull i sukker og legg til tørk.

Notes

TIPS!

Du kan gjerne lage minipavlovaene dagen før de skal serveres, men de på oppbevares på et tørt sted.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top