Halloweenmuffins med spindelvev
Muffins til halloween er veldig greit å bake, siden alle liker muffins. Disse er pyntet med spindelvev av kremostglasur.
porsjoner12
Ingredienser
Muffinsrøre
- 4 stk mellomstore romtempererte egg
- 250 g sukker
- 150 g hvetemel
- 1 ts Idun Natron
- 1 ts bakepulver
- 2 ts kanel
- 1 ts kardemomme
- 1,5 dl raps- eller soyaolje
- 5 dl revet gulrot
Kremostglasur
- 200 g kremost naturell
- 75 g romtemperet smør
- 250 g melis
- 1 ts vaniljesukker
Pynt
- 200 g mørk sjokolade
Fremgangsmåte
Muffinsrøre
- Start med å forvarme stekeovnen til 200 grader. Pisk deretter egg og sukker til en nesten hvit eggedosis. Rør deretter forsiktig inn oljen.
- Bland sammen de tørre ingrediensene og vend i eggedosisen. Bland forsiktig til røra er jevnt rørt sammen. Til slutt tilsettes de revne gulrøttene.
- Sett formene på stekebrett, og hell deigen i formene med en liten øse. Fyll formene 3/4 fulle. Har du en muffinsform i aluminium, kan du gjerne sette muffinsformene i denne. Det kan være greit å gjøre hvis formene er tynne, slik at de ikke eser ut under stekingen.
- Stek muffinsene på midterste rille i ca. 15 - 20 minutter (store former). Vil du heller bake muffinsene i små former, stek de i ca. 7 - 10 minutter. Steketiden vil varierer litt avhengig av hvor store muffinsformene er. Avkjøl muffinsene på en rist etter steking.
Kremostglasur og spindelvev
- Pisk sammen alle ingrediensene til glasuren med en håndmikser til den er glatt og luftig. Smelt sjokoladen over et vannbad etter anvisning på pakken.
- Smør kremost-glasuren på de avkjølte muffinsene.
- Temperer litt sjokolade og form de til små spindelvev på et bakepapir. La de avkjøle seg i kjøleskapet i noen timer.
- Når spindelvevene er avkjølt toppes de på kremosten.