Muffins til halloween
Oppskrift på gulrotmuffins Muffins til halloween er veldig greit å bake, siden alle liker muffins. Disse er pyntet med spindelvev av kremostglasur og smeltet sjokolade. Med denne oppskriften kan du velge å lage ca. 12 store muffins eller ca. 25 små.

porsjoner12
Ingredienser
Muffinsrøre:
- 4 stk mellomstore egg, romtempererte
- 250 g sukker
- 150 g hvetemel
- 1 ts Idun Mors hjemmebakte - Natron
- 1 ts bakepulver
- 2 ts kanel
- 1 ts kardemomme
- 1,5 dl raps- eller soyaolje
- 5 dl revet gulrot
Kremost-glasur:
- 200 g kremost, naturell
- 75 g romtemperet smør
- 250 g melis
- 1 ts vaniljesukker
Pynt:
- 200 g ODENSE 55 % mørk sjokolade
Fremgangsmåte
- Start med å forvarme stekeovnen til 200 grader. Pisk deretter egg og sukker til en nesten hvit eggedosis. Rør deretter forsiktig inn oljen.
- Bland sammen de tørre ingrediensene og vend i eggedosisen. Bland forsiktig til røra er jevnt rørt sammen. Til slutt tilsettes de revne gulrøttene.
- Sett formene på stekebrett, og hell deigen i formene med en liten øse. Fyll formene 3/4 fulle. Har du en muffinsform i aluminium, kan du gjerne sette muffinsformene i denne. Det kan være greit å gjøre hvis formene er tynne, slik at de ikke eser ut under stekingen.
- Stek muffinsene på midterste rille i ca. 15 - 20 minutter (store former). Vil du heller bake muffinsene i små former, stek de i ca. 7 - 10 minutter. Steketiden vil varierer litt avhengig av hvor store muffinsformene er. Avkjøl muffinsene på en rist etter steking.
- Kremost-glasur:
Pisk sammen alle ingrediensene til glasuren med en håndmikser til den er glatt og luftig. Smelt sjokoladen over et vannbad etter anvisning på pakken. - Smør kremost-glasuren på de avkjølte muffinsene. Ha den smeltede sjokoladen i en sprøytepose og klipp et lite hull i tuppen. Sprøyt på sjokoladen i ringer på toppen, og bruk en tannpirker eller liknende for å dra sjokoladen ut til et spindelvev-mønster.