Nugattimousse
Lettlaget og fantastisk god Nugattimousse med kjekssmuler i bunn, luftig mousse, krem og ristede nøtter. Ikke glem litt ekstra Nugattisaus på toppen!

porsjoner6
Ingredienser
Kjeksbunn
- 8 havrekjeks
- 2 ss meierismør
Mousse
- 50 g kokesjokolade
- 1,5 dl Nugattisaus
- 1 ss sukker
- 200 g kremost
- 3 dl kremfløte
Til servering
- 2 dl kremfløte
- 1 ts sukker
- Nugattisaus
- 1/2 dl hasselnøttkjerner
Fremgangsmåte
- Smelt smør og knus kjeks i en foodprosessor eller med en kjevle. Rør kjeks og smør sammen og ha over i 6 serveringsglass. Sett i kjøleskapet mens du lager moussen.
- Hakk sjokoladen i grove biter og smelt over vannbad sammen med Nugattisaus og sukker. Ta av varmen og rør inn kremost.
- Pisk kremfløten til en myk krem i en annen bolle og vend inn med sjokolade-oste-sausen. Ha over i de 6 glassene og sett tilbake i kjøleskapet til moussen har stivnet. Det tar 1-2 timer.
- Ha hele hasselnøttkjerner i en tørr stekepanne, og rist til de er gyldne på medium varme til skallet begynner å falle av. Avkjøl nøttene og gni mellom håndflatene eller mellom to ark med tørkepapir til det løse skallet har falt av. Grovhakk kjernene.
- Pisk kremfløte og sukker til en myk krem og topp hvert glass med krem, Nugattisaus og hasselnøtter. Server med det samme.
Oppskrifter med Nugattisaus
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Andre desserter
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Dessert
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Fint brød
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Glutenfritt
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Helgekos
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Knekkebrød
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker
Alle
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Andre desserter
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Dessert
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Fint brød
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Glutenfritt
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Helgekos
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Knekkebrød
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker