Pavlova med multekrem
Pavlova med multekrem er helt perfekt å ha som dessert til julaften, nyttårsaften eller andre julemiddager. Kaken er like enkel å lage som den er å spise.
porsjoner8
Ingredienser
Marengsbunn
- 4 stk romtempererte egg
- 180 g sukker
- 1 ss maizena
- 1 ts eddik
- 0,5 ts Idun Mors hjemmebakte - VANILJEESSENS
Multekrem
- 2 dl kremfløte
- 2 ts sukker
- 100 g multer
- 100 g multesyltetøy
Pynt
- physalis og hele multer
Fremgangsmåte
- Start med å forvarme stekeovnen til 125 grader med varmluft.
- Skill eggeplommene fra hvitene. Pisk de romtempererte eggehvitene og 1 ss sammen til en løs marengs på lav/middels hastighet. Pass på at bakebollen er helt ren og at du ikke får med noe fra eggeplommen - da blir ikke marengsen stiv.
- Bland maizena med sukkeret. Tilsett resten av sukkerblandingen - litt etter litt under pisking til en stiv og blank marengs. Vend til slutt inn hvitvinseddiken og essensen.
- Marengsen strykes ut i en rund fasong på ca 26 cm i diameter eller en firkantet form på 23 x 23 cm. Tegn opp formen du vil bruke på et bakepapir som ligger på et stekebrett. Det er da enklere å stryke ut massen i riktig størrelse.
- Stek bunnen midt i ovnen i ca. 90 minutter. Steketiden kan variere fra ovn til ovn. Marengsen skal være sprø utenpå, men myk inni. Avkjøl bunnen etter steking.
- Rett før servering vispes fløten stiv med sukker og blandes forsiktig med multesyltetøy og multer. Spar noe av syltetøyet og multene, ha det over kremen til slutt sammen med noen physalis eller annen pynt om du ønsker det.