Pizza med blåmuggost
Blåmuggost har en karakterisk smak fra blåmuggen som finnes naturlig i osten. Eksempler på blåmuggost er Norzola (norsk Gorgonzola), Selbu Blå, Normanna, Blå Catstello og Danablue for å nevne noen varianter. Når du velger en blåmuggost fremfor en mild ost (som eks. mozzarella), får du pizza med masse smak!
porsjoner3
Ingredienser
Topping for 1 langpanne eller 3-4 porsjonspizzaer:
- 200 g tomatsaus
- 120 g revet mozzarella ost
- 100 g blåmuggost
- 270 g biff i strimler av indrefilet eller mørbrad (forhåndstekes i kort tid på høy varme)
- 1 stk liten grønn paprika
- + salt, pepper og eventuelt ruccula til topping
Fremgangsmåte
- Velg først hvilken pizzabunn du vil lage, og lag den etter beskrivelsen i oppskriften. Uansett hvilken type du velger, kan du enten lage pizza i langpanne eller 3 - 4 porsjonspizzaer. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 230 - 250 grader. Skjær kjøttet i tynne strimler og stek det lett på høy varme i en stekepanne. Bruk en blanding av olje og smør under steking.
- Når du har kjevlet/trykket ut pizzabunnen, legg på toppingen. Start med tomatsausen, deretter ost, biff og paprika. Strø på litt salt og pepper. NB: vent gjerne med ruccula-salaten: den kan strøs på etter steking.
- Stek pizzaen på midterste rille i ca 10 - 15 minutter.
Ha på ruccula-salat, og nyt den hjemmelagde pizzaen!
Flere pizzaoppskrifter
- Alle
- Desserter
- Fastelavn
- Halloween
- Idun sauser
- Iskrem
- Jul
- Kaker
- Lucia
- Morsdag
- Nugattisaus
- Påske
- Pizza
- Produkter
- Rundstykker
- Søt gjærbakst
- Valentines
- Velg område
Alle
- Alle
- Desserter
- Fastelavn
- Halloween
- Idun sauser
- Iskrem
- Jul
- Kaker
- Lucia
- Morsdag
- Nugattisaus
- Påske
- Pizza
- Produkter
- Rundstykker
- Søt gjærbakst
- Valentines
- Velg område