Pizzahorn
Pizzahorn er supert å lage til matpakken eller som turmat. De er lette å ta med seg og smaker alltid godt.
	

porsjoner16
Ingredienser
- 400 g hvetemel
 - 1 ts salt
 - 1 ts sukker
 - 25 g Idun Fersk Gjær Original
 - 0,5 ss Idun Luftigere Bakst (valgfritt)
 - 2 ss romtemperert smør
 - 3 dl kald melk
 
Forslag til fyll
- 100 g revet ost
 - 150 g skinke i strimler
 - 300 g pizzasaus
 - krydder som tørket oregano, litt salt og pepper
 
Fremgangsmåte
- Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle og ha i kald melk, smuldret gjær og romtemperert smør.
 - Elt deigen sammen med en eltekrok i ca. 10 - 15 minutter på lav/middels hastighet til deigen er smidig og slipper bakebollen. Det er viktig å elte deigen lenge nok, og elter du for hånd må du beregne dobbelt eltetid.
 - Dekk til bakebollen med plast og la deigen forheve i ca. 30 minutter.
 - Velt deigen over på en ren kjøkkenbenk. Del deigen i to like store deler. Kjevle ut til to runde sirkler og del de opp i 8 like store ”pizzastykker”. Smør på omtrent 1 spiseskje tomatsaus på hver del. Ha deretter på revet ost og skinke helt ut til ytterkantene på "pizzastykkene". Ha på krydder og rull sammen. Ønsker du å heller fylle hornene med noe annet godt, kan du selvsagt gjøre det. Legg hornene på stekebrett med bakepapir.
 - Dekk til og etterhev hornene i omtrent 60 minutter eller til de er dobbelt så store. Etterhevingen er viktig slik at du får smakfulle, luftige og lette horn. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 220 grader med vanlig over- og undervarme.
 - Pensle med sammenpisket egg og dryss gjerne på litt valmuefrø (evt. sesamfrø) før de stekes på midterste rille i ca. 10 - 15 minutter. Avkjøl på rist etter steking.
 
Tips og triks
Ved å bruke Idun Luftigere Bakst i deigen, er det lettere å få luftige og fine horn.
Relaterte oppskrifter
- Alle
 - 17. mai
 - 17. mai - Kaker
 - 17. mai - Søtbakst
 - Andre desserter
 - Annen søtbakst
 - Annet bakst
 - Boller
 - Brød
 - Brød - Finbakst
 - Brød - Grovbakst
 - Brød - Småbakst
 - Bursdag
 - Bursdag - Kaker
 - Dessert
 - Desserter
 - Desserter - Konfekt
 - Drikke
 - Enkle oppskrifter
 - Farsdag
 - Fastelavn
 - Fint brød
 - Formkake
 - Formkaker
 - Frokost
 - Glutenfri
 - Glutenfritt
 - Gresskarpai
 - Grunnoppskrift
 - Halloween
 - Halloween - Kaker
 - Halloween - Søtbakst
 - Helgekos
 - Høst
 - Høstbakst
 - Hverdag
 - Iskake
 - Iskrem
 - Jul
 - Jul - Kaker
 - Jul - Konfekt
 - Jul - Søtbakst
 - Kaker
 - Knekkebrød
 - Konfekt
 - Kremkaker
 - Litt sunnere
 - Milkshake
 - Morsdag
 - Mousse og fromasj
 - Ostekaker
 - Pai og terter
 - Pannekaker
 - Påske
 - Påske - Kaker
 - Påske - Søtbakst
 - Pavlova og marengs
 - Pizza
 - Pizza - Andre pizzaer
 - Pizza - Deig
 - Pizza - Dessertpizza
 - Pizza - Hvit pizza
 - Pizza - Italiensk pizza
 - Pizza - Sauser og dressinger
 - Pizza - Vegetar
 - Restemat
 - Rundstykker
 - Sauser og dressinger
 - Sjokoladekaker
 - Skolestart
 - Småkaker
 - Snacks
 - Sommer
 - Søtbakst
 - Surdeig
 - Vafler
 - Valentines
 - Valentines - Kaker
 
Alle
					- Alle
 - 17. mai
 - 17. mai - Kaker
 - 17. mai - Søtbakst
 - Andre desserter
 - Annen søtbakst
 - Annet bakst
 - Boller
 - Brød
 - Brød - Finbakst
 - Brød - Grovbakst
 - Brød - Småbakst
 - Bursdag
 - Bursdag - Kaker
 - Dessert
 - Desserter
 - Desserter - Konfekt
 - Drikke
 - Enkle oppskrifter
 - Farsdag
 - Fastelavn
 - Fint brød
 - Formkake
 - Formkaker
 - Frokost
 - Glutenfri
 - Glutenfritt
 - Gresskarpai
 - Grunnoppskrift
 - Halloween
 - Halloween - Kaker
 - Halloween - Søtbakst
 - Helgekos
 - Høst
 - Høstbakst
 - Hverdag
 - Iskake
 - Iskrem
 - Jul
 - Jul - Kaker
 - Jul - Konfekt
 - Jul - Søtbakst
 - Kaker
 - Knekkebrød
 - Konfekt
 - Kremkaker
 - Litt sunnere
 - Milkshake
 - Morsdag
 - Mousse og fromasj
 - Ostekaker
 - Pai og terter
 - Pannekaker
 - Påske
 - Påske - Kaker
 - Påske - Søtbakst
 - Pavlova og marengs
 - Pizza
 - Pizza - Andre pizzaer
 - Pizza - Deig
 - Pizza - Dessertpizza
 - Pizza - Hvit pizza
 - Pizza - Italiensk pizza
 - Pizza - Sauser og dressinger
 - Pizza - Vegetar
 - Restemat
 - Rundstykker
 - Sauser og dressinger
 - Sjokoladekaker
 - Skolestart
 - Småkaker
 - Snacks
 - Sommer
 - Søtbakst
 - Surdeig
 - Vafler
 - Valentines
 - Valentines - Kaker
 
				

