Pull apart brød med brie
Et godt snadderbrød som er godt å kose seg i de små kveldstimer, eller til grillmaten i sommer. Kanskje servere brødet til tapas?

porsjoner4
Ingredienser
Gjærdeig
- 500 g hvetemel
- 1,5 ts salt
- 1 ts sukker
- 25 g Idun Fersk Gjær Original
- 3,25 dl melk
- 2 ss romtemperert smør
Fyll
- Brie
- Vårløk
- Raspet ost
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene i en bakebolle sammen med smuldret fersk gjær og romtemperert smør i terninger. Elt deigen sammen med en eltekrok på lav/middels hastighet i ca.10 - 15 minutter til deigen slipper bakebollen.
- Dekk bakebollen til med plast og forhev deigen i ca. 30 minutter
- Form deigen til ett rundt brød og legg på stekebrett med bakepapir. Dekk til med plast og etterhev brødet i ca. 60 min eller til det er dobbelt så stort. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader.
- Stek brødet på nederste rille i ca. 25 minutter. Skjær brødet opp i ruter og stikk inn brie i skiver. Dryss på med raspet ost og hakket vårløk. Stek brødet ytterlig i ca. 5 - 10 minutter til osten har smeltet. Servér brødet mens det ennå er litt varmt!
Tips og triks
I stedet for å lage ett stort brød, kan du lage to små brød. Steketiden vil da bli noe kortere.
Relaterte oppskrifter
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Andre desserter
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Dessert
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Fint brød
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Glutenfritt
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Helgekos
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Knekkebrød
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker
Alle
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Andre desserter
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Dessert
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Fint brød
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Glutenfritt
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Helgekos
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Knekkebrød
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker