Pull apart brød med brie
Et godt snadderbrød som er godt å kose seg i de små kveldstimer, eller til grillmaten i sommer. Kanskje servere brødet til tapas?
porsjoner4
Ingredienser
Gjærdeig:
- 500 g hvetemel
- 1,5 ts salt
- 1 ts sukker
- 25 g Idun Mors hjemmebakte - Fersk gjær original
- 3,25 dl melk
- 2 ss romtemperert smør
Fyll:
- Brie, vårløk, og raspet ost.
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene i en bakebolle sammen med smuldret fersk gjær og romtemperert smør i terninger. Elt deigen sammen med en eltekrok på lav/middels hastighet i ca.10 - 15 minutter til deigen slipper bakebollen.
- Dekk bakebollen til med plast og forhev deigen i ca. 30 minutter
- Form deigen til ett rundt brød og legg på stekebrett med bakepapir. Dekk til med plast og etterhev brødet i ca. 60 min eller til det er dobbelt så stort. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader.
- Stek brødet på nederste rille i ca. 25 minutter. Skjær brødet opp i ruter og stikk inn brie i skiver. Dryss på med raspet ost og hakket vårløk. Stek brødet ytterlig i ca. 5 - 10 minutter til osten har smeltet. Servér brødet mens det ennå er litt varmt!