Red Velvet Cupcakes
Red velvet-kake er både en merkelig og god kreasjon. Det sies at oppskriften kommer fra Viktoriatiden i Sørstatene. Det var populært å lage kakebunner med en myk og jevn tekstur som de kalte “velvet”. Meltypene var litt grove på den tiden, men de oppdaget at det hjalp å tilsette til kakao, for syren i kakaoen brøt opp det grove melet. Kakaoen på den tiden var ustabil, og det hendte at den reagerte med syren i kakerøren og farget kaken rød. I ettertid blir kakaoen prosessert så den er stabil og oppfører seg likt hver gang man baker med den. Derfor begynte man å tilsette rød konditorfarge for å få den karakteristiske fargen på kakebunnen. For denne oppskriften var det verdt å beholde. Disse muffinsene har en mild sjokolade og vaniljesmak, er saftige og har en deilig topping med kremost. Perfekt til å for eksempel feire valentines med. ❤️

porsjoner18
Ingredienser
Muffins
- 120 g romtemperert meierismør
- 300 g sukker
- 1 ts Idun Vaniljeessens
- 2 stk store egg
- 250 g hvetemel
- 15 g kakao
- 2,5 dl skummet kulturmelk (eller kefir)
- 1 ss rød konditorfarge
- 1 ts 7 % eddik
- 1 ts Idun Natron
Ostekrem
- 250 g kremost (kald)
- 1 ts Idun Vaniljeessens
- 60 g melis
- 1,5 dl kremfløte
Fremgangsmåte
Muffins
- Pisk smør, sukker og vanilje til det begynner å bli litt lyst. Pisk inn ett egg av gangen. Skrap ned røre fra sidene av bollene mellom eggene. Sikt hvetemel og kakao sammen i en bolle. Rør konditorfarge ut i kulturmelken eller kefiren.
- Bland det tørre inn i røren, og rør til slutt inn det våte. Rør Idun Natron og eddik sammen i en skål til det begynner å boble. Pisk inn i røra.
- Ha muffinsformer av papir i en muffinsform av metall, og fyll muffinsformene ¾ opp.
- Stek midt i ovnen i 18-20 minutter.
Ostekrem
- Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin med visp, og visp sammen til en krem. Ikke visp for lenge, for da blir den kornete. Visp heller med maskin til den begynner å tykne, og visp den siste biten for hånd. Akkurat nok til at kremen blir ganske fast. Sprøyt kremen på muffinsene med det samme.
- Ha kremen i en sprøytepose med ønsket tipp, og sprøyt krem på hver muffins. Pynt etter hjertens lyst. 🩷
Tips og triks
Muffinsene er egnet til å fryses ned og tas opp etter behov. Tin muffinsene 1 - 2 timer på kjøkkenbenken før du legger på ostekrem og pynter til før servering!
Relaterte oppskrifter
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Andre desserter
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Dessert
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Fint brød
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Glutenfritt
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Helgekos
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Knekkebrød
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker
Alle
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Andre desserter
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Dessert
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Fint brød
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Glutenfritt
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Helgekos
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Knekkebrød
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker