Regnbuekake

En regnbuekake kan lages på utallige måter... I denne oppskriften har vi valgt å lage den med 4 lag i forskjellige farger, og med en smakfull smørkrem med vaniljesmak. Kaken blir ekstra lekker med drypp og lekker kakepynt langs kanten!
Regnbue kake i fire lag.

Ingredienser

KAKEBUNNER

  • 300 g romtemperert smør
  • 500 g sukker
  • 7 stk romtempererte eggehviter
  • 2 ts Idun Vaniljeessens
  • 3 ts bakepulver
  • 600 g hvetemel
  • 3 dl kremfløte
  • + 2 - 4 forskjellige konditorfarger

SMØRKREM

Fremgangsmåte

  • KAKEBUNNER
    Varm opp stekeovnen til 160 grader. Smør 4 stk. runde kakeformer (20 cm i diameter) og dekk gjerne bunnene med bakepapir. (Har du kun 1 form, må bunnene stekes i flere omganger hvis du velger å ha fire forskjellige farger på bunnene. Alternativt er å bruke kun én farge og ha dobbelt så mye røre i 2 kakeformer. Del deretter bunnene på midten til 4 like tykke kakebunner).
  • Pisk romtemperert smør og sukker til en luftig smørkrem.
    Tilsett eggehvitene og vanilje-essensen. Pisk sammen til blandingen er luftig og kremete.
    Deretter tilsettes de tørre ingrediensene vekselsvis med kremfløten til en jevn røre.
  • Fordel røren likt i 4 skåler. Bruk en vekt slik at du har like mye røre i hver skål.
    Farg rørene med 4 forskjellige konditorfarger. (Vi har her brukt farger fra Cacas, ca. 1/2 - 1 ts farge i hver).
  • Fyll de 4 smurte formene med hver sin farge. Sett bunnene i den forvarmede ovnen og stek de i ca. 20 - 30 minutter, eller til de er gjennomstekte. La bunnene avkjøles etter steking.
  • SMØRKREM
    Pisk romtemperert smør og vanilje-essens til en hvit og litt luftig krem.
    Rør inn 500 g melis, tilsett 1 dl melk og deretter 500 g mer melis. Pisk kremen luftig.
    Tilsett til slutt 0,5 dl melk og 500 g melis. Pisk sammen til en tykk og jevn smørkrem.
    Her er er det mye melis, men det må til får å lage en smørkrem som skal i og utenpå hele kaken!
    Kremen skal være nokså fast i konsistensen, dersom den blir for fast, kan du røre inn litt mer melk. Pass bare på at kremen ikke blir for bløt.
  • MONTERING
    Legg den første bunnen på et kakefat. Smør et jevnt lag med smørkrem på den første bunnen.
    Legg så neste bunn på og gjenta med smørkrem, helt til den siste bunnen. Hver gang du smører på smørkrem mellom kakebunnene bør du prøve å rette til kaken sånn at den ikke blir skjev eller buer.
    Dekk hele kaken med et tynt lag smørkrem og sett kaken i kjøleskapet i minst 1 time. Dekk til resten av smørkremen med plastfolie sånn at den ikke tørker.
    Ta kaken ut av kjøleskapet og smør resten av smørkremen over hele kaken i et nytt jevnt lag. Kremen kan gjerne pisket litt opp igjen.
    Dryss straks over IDUN regnbuestrøssel før smørkremen rekker å tørke. For å få strøssel på kanten av kaken, tar du litt strøssel i hånden og klemmer forsiktig inntil kanten.
    Sett kaken tilbake i kjøleskapet en liten stund sånn at kaken blir fastere før du skjærer i den.

Notes

TIPS!

Hvis man ønsker kan man glassere toppen med farget melis og skyve det litt forsiktig ut til kanten for å få dråpeeffekten nedover. Gjør dette når det siste laget med smørkrem har stivnet.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top