Search
Close this search box.

Regnbuekake

En regnbuekake kan lages på utallige måter... I denne oppskriften har vi valgt å lage den med 4 lag i forskjellige farger, og med en smakfull smørkrem med vaniljesmak. Kaken blir ekstra lekker med drypp og lekker kakepynt langs kanten!🌈
Regnbue kake i fire lag.

Ingredienser

Kakebunner

  • 300 g romtemperert smør
  • 500 g sukker
  • 7 stk romtempererte eggehviter
  • 2 ts Idun Vaniljeessens
  • 3 ts bakepulver
  • 600 g hvetemel
  • 3 dl kremfløte
  • + 2 - 4 forskjellige konditorfarger

Smørkrem

Fremgangsmåte

Kakebunner

  • Varm opp stekeovnen til 160 grader. Smør 4 stk. runde kakeformer (20 cm i diameter) og dekk gjerne bunnene med bakepapir. (Har du kun 1 form, må bunnene stekes i flere omganger hvis du velger å ha fire forskjellige farger på bunnene.
    Alternativt er å bruke kun én farge og ha dobbelt så mye røre i 2 kakeformer. Del deretter bunnene på midten til 4 like tykke kakebunner).
  • Pisk romtemperert smør og sukker til en luftig smørkrem. Tilsett eggehvitene og vanilje-essensen. Pisk sammen til blandingen er luftig og kremete. Deretter tilsettes de tørre ingrediensene vekselsvis med kremfløten til en jevn røre.
  • Fordel røren likt i 4 skåler. Bruk en vekt slik at du har like mye røre i hver skål. Farg rørene med 4 forskjellige konditorfarger.
  • Fyll de 4 smurte formene med hver sin farge. Sett bunnene i den forvarmede ovnen og stek de i ca. 20 - 30 minutter, eller til de er gjennomstekte. La bunnene avkjøles etter steking.

Smørkrem

  • Pisk romtemperert smør og vanilje-essens til en hvit og litt luftig krem. Rør inn 500 g melis, tilsett 1 dl melk og deretter 500 g mer melis. Pisk kremen luftig. Tilsett til slutt 0,5 dl melk og 500 g melis. Pisk sammen til en tykk og jevn smørkrem.
  • Her er er det mye melis, men det må til får å lage en smørkrem som skal i og utenpå hele kaken!
  • Kremen skal være nokså fast i konsistensen, dersom den blir for fast, kan du røre inn litt mer melk. Pass bare på at kremen ikke blir for bløt.

Montering

  • Legg den første bunnen på et kakefat. Smør et jevnt lag med smørkrem på den første bunnen.
  • Legg så neste bunn på og gjenta med smørkrem, helt til den siste bunnen. Hver gang du smører på smørkrem mellom kakebunnene bør du prøve å rette til kaken sånn at den ikke blir skjev eller buer.
  • Dekk hele kaken med et tynt lag smørkrem og sett kaken i kjøleskapet i minst 1 time. Dekk til resten av smørkremen med plastfolie sånn at den ikke tørker.
  • Ta kaken ut av kjøleskapet og smør resten av smørkremen over hele kaken i et nytt jevnt lag. Kremen kan gjerne pisket litt opp igjen.
  • Sett kaken tilbake i kjøleskapet en liten stund sånn at kaken blir fastere før du skjærer i den.

Tips og triks

Hvis man ønsker kan man glassere toppen med farget melis og skyve det litt forsiktig ut til kanten for å få dråpeeffekten nedover. Gjør dette når det siste laget med smørkrem har stivnet.
Skriv ut oppskriften

Flere kakeoppskrifter

  • Alle
  • Formkaker
Alle
  • Alle
  • Formkaker
Sjokoladekake med smørkrem

Sjokoladekake med smørkrem

Rabarbrakake med marsipan

Nystekt sjokoladekake i langpanne, pyntet med non-stop.

Sjokoladekake i langpanne

Scroll to Top