Regnbuekake
En regnbuekake kan lages på utallige måter... I denne oppskriften har vi valgt å lage den med 4 lag i forskjellige farger, og med en smakfull smørkrem med vaniljesmak. Kaken blir ekstra lekker med drypp og lekker kakepynt langs kanten!🌈
Ingredienser
Kakebunner
- 300 g romtemperert smør
- 500 g sukker
- 7 stk romtempererte eggehviter
- 2 ts Idun Vaniljeessens
- 3 ts bakepulver
- 600 g hvetemel
- 3 dl kremfløte
- + 2 - 4 forskjellige konditorfarger
Smørkrem
- 300 g romtemperert smør
- 2 ts Idun Vaniljeessens
- 1,5 dl melk
- 1,5 kg melis
Fremgangsmåte
Kakebunner
- Varm opp stekeovnen til 160 grader. Smør 4 stk. runde kakeformer (20 cm i diameter) og dekk gjerne bunnene med bakepapir. (Har du kun 1 form, må bunnene stekes i flere omganger hvis du velger å ha fire forskjellige farger på bunnene. Alternativt er å bruke kun én farge og ha dobbelt så mye røre i 2 kakeformer. Del deretter bunnene på midten til 4 like tykke kakebunner).
- Pisk romtemperert smør og sukker til en luftig smørkrem. Tilsett eggehvitene og vanilje-essensen. Pisk sammen til blandingen er luftig og kremete. Deretter tilsettes de tørre ingrediensene vekselsvis med kremfløten til en jevn røre.
- Fordel røren likt i 4 skåler. Bruk en vekt slik at du har like mye røre i hver skål. Farg rørene med 4 forskjellige konditorfarger.
- Fyll de 4 smurte formene med hver sin farge. Sett bunnene i den forvarmede ovnen og stek de i ca. 20 - 30 minutter, eller til de er gjennomstekte. La bunnene avkjøles etter steking.
Smørkrem
- Pisk romtemperert smør og vanilje-essens til en hvit og litt luftig krem. Rør inn 500 g melis, tilsett 1 dl melk og deretter 500 g mer melis. Pisk kremen luftig. Tilsett til slutt 0,5 dl melk og 500 g melis. Pisk sammen til en tykk og jevn smørkrem.
- Her er er det mye melis, men det må til får å lage en smørkrem som skal i og utenpå hele kaken!
- Kremen skal være nokså fast i konsistensen, dersom den blir for fast, kan du røre inn litt mer melk. Pass bare på at kremen ikke blir for bløt.
Montering
- Legg den første bunnen på et kakefat. Smør et jevnt lag med smørkrem på den første bunnen.
- Legg så neste bunn på og gjenta med smørkrem, helt til den siste bunnen. Hver gang du smører på smørkrem mellom kakebunnene bør du prøve å rette til kaken sånn at den ikke blir skjev eller buer.
- Dekk hele kaken med et tynt lag smørkrem og sett kaken i kjøleskapet i minst 1 time. Dekk til resten av smørkremen med plastfolie sånn at den ikke tørker.
- Ta kaken ut av kjøleskapet og smør resten av smørkremen over hele kaken i et nytt jevnt lag. Kremen kan gjerne pisket litt opp igjen.
- Sett kaken tilbake i kjøleskapet en liten stund sånn at kaken blir fastere før du skjærer i den.
Tips og triks
Hvis man ønsker kan man glassere toppen med farget melis og skyve det litt forsiktig ut til kanten for å få dråpeeffekten nedover. Gjør dette når det siste laget med smørkrem har stivnet.