Sandkaker

Oppskrift på sandkaker med melis Sandkaker er tradisjonelle julekaker som er blitt bakt i mange generasjoner. De smaker godt alene, eller fylt med eksempelvis pisket krem, syltetøy og friske bær. En god multekrem vil også smake godt i. Les også: HOLDBARHET PÅ JULEKAKER
Nystekte sandkaker fylt med krem og friske bær.
porsjoner35

Ingredienser

  • 60 g skåldede og malte mandler
  • 250 g romtemperert smør
  • 190 g melis
  • 1 stk mellomstort egg
  • 375 g hvetemel

Fremgangsmåte

  • Skåld mandlene ved å koke opp vann, ha i mandlene og la de trekke ca. 3 - 5 minutter. Sil deretter av vannet. Bruk et kjøkkenhåndkle til å gni skallet av mandlene. Eventuelt kan du vente til mandlene har kjølt seg litt ned for så å skrelle de med fingrene.
  • Pisk romtemperert smør og melis hvitt i kjøkkenmaskin, og pisk inn egget til slutt. Ha så i hvetemel (hold igjen litt til utkjevling) og malte mandler, og bland alt sammen til en fast deig. La deigen hvile kaldt i ca. 1 time, før du kjevler den ut. Smør i mellomtiden formene med formfett og dryss litt semulegryn i formene, da slipper kakene lettere. Forvarm stekeovnen til 175 grader med vanlig over- og undervarme.
  • Trykk deigen tynt ut i formene og sett de på et stekebrett. Stek sandkakene i ca. 8 - 10 minutter. Følg med, de skal ikke bli brune!
  • Legg formene opp ned på en bakerist etter steking, og la de bli kalde før du tar kakene ut av formene.

Notes

TIPS!

Sandkaker kan gjerne serveres med godt fyll som eksempel, pisket krem, syltetøy og friske bær. En multekrem kan også smak godt i!
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top