Sandkaker
Oppskrift på sandkaker med melis Sandkaker er tradisjonelle julekaker som er blitt bakt i mange generasjoner. De smaker godt alene, eller fylt med eksempelvis pisket krem, syltetøy og friske bær. En god multekrem vil også smake godt i. Les også: HOLDBARHET PÅ JULEKAKER

porsjoner35
Ingredienser
- 60 g skåldede og malte mandler
- 250 g romtemperert smør
- 190 g melis
- 1 stk mellomstort egg
- 375 g hvetemel
Fremgangsmåte
- Skåld mandlene ved å koke opp vann, ha i mandlene og la de trekke ca. 3 - 5 minutter. Sil deretter av vannet. Bruk et kjøkkenhåndkle til å gni skallet av mandlene. Eventuelt kan du vente til mandlene har kjølt seg litt ned for så å skrelle de med fingrene.
- Pisk romtemperert smør og melis hvitt i kjøkkenmaskin, og pisk inn egget til slutt. Ha så i hvetemel (hold igjen litt til utkjevling) og malte mandler, og bland alt sammen til en fast deig. La deigen hvile kaldt i ca. 1 time, før du kjevler den ut. Smør i mellomtiden formene med formfett og dryss litt semulegryn i formene, da slipper kakene lettere. Forvarm stekeovnen til 175 grader med vanlig over- og undervarme.
- Trykk deigen tynt ut i formene og sett de på et stekebrett. Stek sandkakene i ca. 8 - 10 minutter. Følg med, de skal ikke bli brune!
- Legg formene opp ned på en bakerist etter steking, og la de bli kalde før du tar kakene ut av formene.