Sjokoladeostekake

En fløyelsmyk sjokoladeostekake med deilig smak av sjokolade.
Sjokoladeostekake
porsjoner13

Ingredienser

Bunn

  • 400 g Digestivekjeks
  • 125 g smør
  • 2 ss kakao

Ostekrem

  • 500 g Kremost naturell
  • 85 g sukker
  • 1 ts Idun Vaniljeessens
  • 3 stk mellomstore egg
  • 200 g Mørk Bakesjokolade

Krem og pynt

Fremgangsmåte

Kakebunn

  • Start med å forvarme stekeovnen til 175 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Knus kjeksen til små smuler, og bland med kakao. Smelt smøret og bland godt inn sammen med smulene.
  • Ha bakepapir i bunnen av en rund springform (24 cm i diameter). Press blandingen til en kakebunn i springformen. Litt av blandingen kan presses opp langs kanten av formen.
  • Stek bunnen midt i ovnen i ca. 7 - 10 minutter. La bunnen avkjøles i formen etter steking.
  • Senk temperaturen på ovnen til 130 grader.

Ostekrem

  • Smelt sjokoladen etter anvisning på pakken, eller på lav varme i en mikrobølgeovn. Pisk sammen sukker, kremost og vaniljeessens til en kremet konsistens. Bland i eggene - ett av gangen. Rør inn den smeltede sjokoladen.
  • Hell blandingen over den avkjølte kakebunnen, og stek kaken midt i ovnen i 40 minutter. Avkjøl etter steking.
  • Pisk fløte og sukker til et myk krem. Topp kaken med kremen, og dryss over bær og sjokolade.
Skriv ut oppskriften

Flere kakeoppskrifter

  • Alle
  • Kaker
Alle
  • Alle
  • Kaker
Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Napoleonshatter på et hvitt fat.

Napoleonshatter

Marsipankake med friske bær og norsk bånd på et fat.

Marsipankake med vaniljekrem

Scroll to Top