Steamed buns

Dette er opprinnelig fra det kinesiske kjøkken, men er etterhvert også blitt populært her til lands. Man dampkoker gjærdeigen isteden for å steke den. 
Steamed buns med pulled pork og grønnsaker på en trefjøl.
porsjoner6

Ingredienser

Gjærdeig:

  • 260 g hvetemel
  • 1,5 ts sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts bakepulver
  • 1,5 dl lunkent vann (maks 30 grader)
  • 1 ts raps- eller solsikkeolje
  • 12,5 g fersk gjær original

Fyll:

  • 1 pk Pulled pork - asian style
  • 1 stk stangselleri, strimlet
  • 2 stk gulrøtter, strimlet
  • frisee-salat og hoisinsaus

Fremgangsmåte

  • Vei opp de tørre ingrediensene og legg i en bakebolle. Smuldre opp gjæren i lunkent vann (maks 30 grader) og bland sammen. Hell væsken med olje i bakebollen. Elt deigen på laveste hastighet med eltekrok i ca. 10-12 minutter til deigen slipper bakebollen.
  • Legg deigen på kjøkkenbenken og del den opp i 6 like stor deler og trill til boller. Legg over et klede og hev bollen til dobbelt størrelse i ca. 30 - 45 minutter. Stek i mellomtiden kjøttet etter anvisning på pakken.
  • Kjevle bollene avlangt flate. Smør olje på toppen og brett sammen. Kok opp litt vann i en dampkjele (kjele med rist i bunnen). Har du en dampovn, kan denne eventuelt benyttes. Klipp til små biter med bakepapir og legg bunsene oppå. Legg buns med papiret på risten i kjelen, sett på lokket og damp i ca. 12 - 15 minutter. 
  • Ta ut bunsene og fyll de med strimlede grønnsaker, stekt kjøtt og saus. Serveres mens de er varme!

Notes

Tips!

Bunsene kan lages god tid i forveien av når de skal serveres. Oppbevar de i plast og varm de opp over damp ca. 2 - 3 minutter før servering. Fryste buns kan tines og varmes over damp i ca. 5 minutter før servering.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top