Steamed buns
Dette er opprinnelig fra det kinesiske kjøkken, men er etterhvert også blitt populært her til lands. Man dampkoker gjærdeigen isteden for å steke den.
porsjoner6
Ingredienser
Gjærdeig:
- 260 g hvetemel
- 1,5 ts sukker
- 0,5 ts salt
- 0,25 ts bakepulver
- 1,5 dl lunkent vann (maks 30 grader)
- 1 ts raps- eller solsikkeolje
- 12,5 g fersk gjær original
Fyll:
- 1 pk Pulled pork - asian style
- 1 stk stangselleri, strimlet
- 2 stk gulrøtter, strimlet
- frisee-salat og hoisinsaus
Fremgangsmåte
- Vei opp de tørre ingrediensene og legg i en bakebolle. Smuldre opp gjæren i lunkent vann (maks 30 grader) og bland sammen. Hell væsken med olje i bakebollen. Elt deigen på laveste hastighet med eltekrok i ca. 10-12 minutter til deigen slipper bakebollen.
- Legg deigen på kjøkkenbenken og del den opp i 6 like stor deler og trill til boller. Legg over et klede og hev bollen til dobbelt størrelse i ca. 30 - 45 minutter. Stek i mellomtiden kjøttet etter anvisning på pakken.
- Kjevle bollene avlangt flate. Smør olje på toppen og brett sammen. Kok opp litt vann i en dampkjele (kjele med rist i bunnen). Har du en dampovn, kan denne eventuelt benyttes. Klipp til små biter med bakepapir og legg bunsene oppå. Legg buns med papiret på risten i kjelen, sett på lokket og damp i ca. 12 - 15 minutter.
- Ta ut bunsene og fyll de med strimlede grønnsaker, stekt kjøtt og saus. Serveres mens de er varme!