Search
Close this search box.

Steamed buns

Dette er opprinnelig fra det kinesiske kjøkken, men er etterhvert også blitt populært her til lands. Man dampkoker gjærdeigen isteden for å steke den. 
Steamed buns med pulled pork og grønnsaker på en trefjøl.
porsjoner6

Ingredienser

Gjærdeig:

  • 260 g hvetemel
  • 1,5 ts sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts bakepulver
  • 1,5 dl lunkent vann (maks 30 grader)
  • 1 ts raps- eller solsikkeolje
  • 12,5 g fersk gjær original

Fyll:

  • 1 pk Pulled pork - asian style
  • 1 stk stangselleri, strimlet
  • 2 stk gulrøtter, strimlet
  • frisee-salat og hoisinsaus

Fremgangsmåte

  • Vei opp de tørre ingrediensene og legg i en bakebolle. Smuldre opp gjæren i lunkent vann (maks 30 grader) og bland sammen. Hell væsken med olje i bakebollen. Elt deigen på laveste hastighet med eltekrok i ca. 10-12 minutter til deigen slipper bakebollen.
  • Legg deigen på kjøkkenbenken og del den opp i 6 like stor deler og trill til boller. Legg over et klede og hev bollen til dobbelt størrelse i ca. 30 - 45 minutter. Stek i mellomtiden kjøttet etter anvisning på pakken.
  • Kjevle bollene avlangt flate. Smør olje på toppen og brett sammen. Kok opp litt vann i en dampkjele (kjele med rist i bunnen). Har du en dampovn, kan denne eventuelt benyttes. Klipp til små biter med bakepapir og legg bunsene oppå. Legg buns med papiret på risten i kjelen, sett på lokket og damp i ca. 12 - 15 minutter. 
  • Ta ut bunsene og fyll de med strimlede grønnsaker, stekt kjøtt og saus. Serveres mens de er varme!

Tips og triks

Tips!

Bunsene kan lages god tid i forveien av når de skal serveres. Oppbevar de i plast og varm de opp over damp ca. 2 - 3 minutter før servering. Fryste buns kan tines og varmes over damp i ca. 5 minutter før servering.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Medaljonger med skogsbærkrem

Medaljonger med skogsbærkrem

Vannbakkels med sprø topping og bær

Vannbakkels med sprø topping og bær

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Scroll to Top