Sticky buns med karamellfudge

Disse bollene er som kanelboller, men stekes med karamell i bunnen av formen som trekker opp i gjærdeigen under stekingen og gjør de ekstra saftige og gode. Her har vi brukt pistasjkjerner, men du kan også bruke andre nøtter som mandler eller hasselnøtter

Ingredienser

Hvetedeig

  • 2,5 dl kaldt vann
  • 575 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 100 g romtemperert smør
  • 7,5 g grovmalt kardemomme
  • 0,5 pk rød tørrgjær eller 1/2 pakke fersk gjær
  • 0,5 ss luftigere bakst (kan droppes)
  • 1 ts salt
  • 1 egg

Fyll

  • 150 g romtemperert smør
  • 100 g lyst brunt sukker
  • 2 ss malt kanel

Til steking

  • 1,5 dl Idun Fudgesaus
  • 1,5 dl hele pistasjkjerner

Fremgangsmåte

Hvetedeig

  • Ha alle ingrediensene i en kjøkkenbolle som hører til kjøkkenmaskinen, og elt på lav hastighet i 5 minutter. Øk hastigheten noe og elt i 10 minutter til, til du har en blank og elastisk deig som løsner fra bollen, det gjør ikke noe om den er litt løs. Den vil bli noe fastere under forheving.
  • Dekk med en tallerken eller plastfolie og hev til dobbel størrelse. Ca 1 time.
  • Forvarm ovnen til 200 grader over og undervarme.
  • Begynn med fyllet og rør smør sammen med brunt sukker og kanel.
  • Kjevle deigen ut til en stor rektangel, ca 4 mm tykk. Smør kanelsmøret på deigen, la noen cm med deig være uten fyll på endene av rektangelet.
  • Rull deigen sammen mot stripen uten fyll og skjær deigen i 6-8 brede kanelsnurrer. Ha bakepapir i bunnen av en liten langpanneform, ca 30x40 cm. Hell fudgesaus og nøtter i bunnen av formen, og sett kanelsnurrene i formen med snittflaten ned i fudgen. La det være noen cm avstand mellom bollene. Dekk med plastfolie eller et rent kjøkkenhåndkle, og hev til dobbel størrelse.
  • Stek midt i ovnen i 30-40 minutter til deigen er gjennomstekt. Steketiden varierer etter hvilken form den stekes i, og fra en ovn til en annen.
  • Hvelv baksten over på en fjøl eller serveringsfat og avkjøl. Baksten kan gjerne serveres lun eller litt varm.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top