Sticky buns med karamellfudge

Disse bollene er som kanelboller, men stekes med karamell i bunnen av formen som trekker opp i gjærdeigen under stekingen og gjør de ekstra saftige og gode. Her har vi brukt pistasjkjerner, men du kan også bruke andre nøtter som mandler eller hasselnøtter

Ingredienser

Hvetedeig

  • 2,5 dl kaldt vann
  • 575 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 100 g romtemperert smør
  • 7,5 g grovmalt kardemomme
  • 0,5 pk rød tørrgjær eller 1/2 pakke fersk gjær
  • 0,5 ss luftigere bakst (kan droppes)
  • 1 ts salt
  • 1 egg

Fyll

  • 150 g romtemperert smør
  • 100 g lyst brunt sukker
  • 2 ss malt kanel

Til steking

  • 1,5 dl Idun Fudgesaus
  • 1,5 dl hele pistasjkjerner

Fremgangsmåte

Hvetedeig

  • Ha alle ingrediensene i en kjøkkenbolle som hører til kjøkkenmaskinen, og elt på lav hastighet i 5 minutter. Øk hastigheten noe og elt i 10 minutter til, til du har en blank og elastisk deig som løsner fra bollen, det gjør ikke noe om den er litt løs. Den vil bli noe fastere under forheving.
  • Dekk med en tallerken eller plastfolie og hev til dobbel størrelse. Ca 1 time.
  • Forvarm ovnen til 200 grader over og undervarme.
  • Begynn med fyllet og rør smør sammen med brunt sukker og kanel.
  • Kjevle deigen ut til en stor rektangel, ca 4 mm tykk. Smør kanelsmøret på deigen, la noen cm med deig være uten fyll på endene av rektangelet.
  • Rull deigen sammen mot stripen uten fyll og skjær deigen i 6-8 brede kanelsnurrer. Ha bakepapir i bunnen av en liten langpanneform, ca 30x40 cm. Hell fudgesaus og nøtter i bunnen av formen, og sett kanelsnurrene i formen med snittflaten ned i fudgen. La det være noen cm avstand mellom bollene. Dekk med plastfolie eller et rent kjøkkenhåndkle, og hev til dobbel størrelse.
  • Stek midt i ovnen i 30-40 minutter til deigen er gjennomstekt. Steketiden varierer etter hvilken form den stekes i, og fra en ovn til en annen.
  • Hvelv baksten over på en fjøl eller serveringsfat og avkjøl. Baksten kan gjerne serveres lun eller litt varm.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top
Scroll to Top