Search
Close this search box.

Sticky buns med karamellfudge

Disse bollene er som kanelboller, men stekes med karamell i bunnen av formen som trekker opp i gjærdeigen under stekingen og gjør de ekstra saftige og gode. Her har vi brukt pistasjkjerner, men du kan også bruke andre nøtter som mandler eller hasselnøtter

Ingredienser

Hvetedeig

Fyll

  • 150 g romtemperert smør
  • 100 g lyst brunt sukker
  • 2 ss malt kanel

Til steking

Fremgangsmåte

Hvetedeig

  • Ha alle ingrediensene i en kjøkkenbolle som hører til kjøkkenmaskinen, og elt på lav hastighet i 5 minutter. Øk hastigheten noe og elt i 10 minutter til, til du har en blank og elastisk deig som løsner fra bollen, det gjør ikke noe om den er litt løs. Den vil bli noe fastere under forheving.
  • Dekk med en tallerken eller plastfolie og hev til dobbel størrelse. Ca 1 time.
  • Forvarm ovnen til 200 grader over og undervarme.
  • Begynn med fyllet og rør smør sammen med brunt sukker og kanel.
  • Kjevle deigen ut til en stor rektangel, ca 4 mm tykk. Smør kanelsmøret på deigen, la noen cm med deig være uten fyll på endene av rektangelet.
  • Rull deigen sammen mot stripen uten fyll og skjær deigen i 6-8 brede kanelsnurrer. Ha bakepapir i bunnen av en liten langpanneform, ca 30x40 cm. Hell fudgesaus og nøtter i bunnen av formen, og sett kanelsnurrene i formen med snittflaten ned i fudgen. La det være noen cm avstand mellom bollene. Dekk med plastfolie eller et rent kjøkkenhåndkle, og hev til dobbel størrelse.
  • Stek midt i ovnen i 30-40 minutter til deigen er gjennomstekt. Steketiden varierer etter hvilken form den stekes i, og fra en ovn til en annen.
  • Hvelv baksten over på en fjøl eller serveringsfat og avkjøl. Baksten kan gjerne serveres lun eller litt varm.
Skriv ut oppskriften

Relevante oppskrifter

  • Alle
  • Boller
Alle
  • Alle
  • Boller
Nystekte kanelboller i bakefat med melisglasur

Kanelsnurrer uten melk og egg

Blåbærsnurrer på tallerken

Blåbærsnurrer

Rosinboller

Rosinboller

Kanskje du også vil like?

Medaljonger med skogsbærkrem

Medaljonger med skogsbærkrem

Vannbakkels med sprø topping og bær

Vannbakkels med sprø topping og bær

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Scroll to Top