Sticky buns med karamellfudge
Disse bollene er som kanelboller, men stekes med karamell i bunnen av formen som trekker opp i gjærdeigen under stekingen og gjør de ekstra saftige og gode. Her har vi brukt pistasjkjerner, men du kan også bruke andre nøtter som mandler eller hasselnøtter

Ingredienser
Hvetedeig
- 2,5 dl kaldt vann
- 575 g hvetemel
- 100 g sukker
- 100 g romtemperert smør
- 7,5 g grovmalt kardemomme
- 0,5 pk Idun tørrgjær for søte deiger (eller 1/2 pakke fersk gjær)
- 0,5 ss Idun luftigere bakst (valgfritt)
- 1 ts salt
- 1 egg
Fyll
- 150 g romtemperert smør
- 100 g lyst brunt sukker
- 2 ss malt kanel
Til steking
- 1,5 dl Idun Karamellsaus
- 1,5 dl hele pistasjkjerner
Fremgangsmåte
Hvetedeig
- Ha alle ingrediensene i en kjøkkenbolle som hører til kjøkkenmaskinen, og elt på lav hastighet i 5 minutter. Øk hastigheten noe og elt i 10 minutter til, til du har en blank og elastisk deig som løsner fra bollen, det gjør ikke noe om den er litt løs. Den vil bli noe fastere under forheving.
- Dekk med en tallerken eller plastfolie og hev til dobbel størrelse. Ca 1 time.
- Forvarm ovnen til 200 grader over og undervarme.
- Begynn med fyllet og rør smør sammen med brunt sukker og kanel.
- Kjevle deigen ut til en stor rektangel, ca 4 mm tykk. Smør kanelsmøret på deigen, la noen cm med deig være uten fyll på endene av rektangelet.
- Rull deigen sammen mot stripen uten fyll og skjær deigen i 6-8 brede kanelsnurrer. Ha bakepapir i bunnen av en liten langpanneform, ca 30x40 cm. Hell fudgesaus og nøtter i bunnen av formen, og sett kanelsnurrene i formen med snittflaten ned i fudgen. La det være noen cm avstand mellom bollene. Dekk med plastfolie eller et rent kjøkkenhåndkle, og hev til dobbel størrelse.
- Stek midt i ovnen i 30-40 minutter til deigen er gjennomstekt. Steketiden varierer etter hvilken form den stekes i, og fra en ovn til en annen.
- Hvelv baksten over på en fjøl eller serveringsfat og avkjøl. Baksten kan gjerne serveres lun eller litt varm.