Search
Close this search box.

Togkake

Det er gøy å lage ett tog og som barnebursdagskake, for barne elsker denne kaken. I denne oppskriften bruker vi sjokoladekake med sjokoladekrem. Pynt kaken med bursdagsbarnets eget favorittgodt og la gjerne barnet være med på selve pyntingen.
Togkake i barnebursdag
porsjoner18

Ingredienser

KAKEBUNNER

SMØRKREM MED SJOKOLADE

 • 300 g romtemperert smør
 • 500 g melis
 • 100 g ODENSE 55 % mørk sjokolade

FARGET SMØRKREM

Fremgangsmåte

 • BUNNER
  Start med å forvarme stekeovnen til 200 grader med vanlig over- og undervarme. Kle en stor langpanne ca. 40 x 30 cm med bakepapir.
 • Ha vann og kakao i en liten kjele og rør godt sammen. Gi blandingen et forsiktig oppkok og tilsett smøret, ta kjelen av platen.
  Hell blandingen i en kjøkkenmaskin med K-spade/visper og tilsett sukker og vaniljeessens. Bland røre forsiktig sammen uten på piske blandingen for lenge.
  Tilsett deretter crème fraiche, og kjør blandingen litt til før du tilsetter eggene. Tilsett Idun natron og sikt inn hvetemelet i 2-3 omganger. Kjør blandingen til du får en jevn (og litt flytende) røre.
  Hell røren i den kledde langpannen. Sett kaken midt i ovnen og stek den i ca. 30 minutter. Test med en spiss kniv eller et grillspyd for å se om kaken er gjennomstekt (om det ikke fester seg røre på pinnen er kaken ferdig). Avkjøl kaken etter steking.
  Del opp kaken så du får seks like deler som blir til vognene på toget. Resten av kaken bruker du til å bygge lokomotivet.
  (De forskjellige delene til toget skal være i to lag, fyll inn med sjokoladekrem mellom lagene.)
 • SMØRKREM MED SJOKOLADE
  Smelt sjokoladen i vannbad eller forsiktig i mikroen. La den kjøle ned til romtemperatur.
  Pisk smøret hvitt i kjøkkenmaskin. Tillsett melis og kakao (litt av gangen) og rør til røren er jevn. Rør inn smeltet sjokolade og vaniljeessens.
  Smør lokomotivet med sjokoladekremen.
 • FARGET SMØRKREM
  Pisk romtemperert smør i ca. 3 minutter. Ha i melis, melk og vaniljeessens og pisk videre til en luftig krem.
  Del kremen i tre like store deler, og ha i henholdsvis rød, blå og grønn konditorfarge. Fordel de forskjellige fargene på hver sin vogn.
  Pynt kaken med smågodt etter eget ønske.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top