Togkake
Det er gøy å lage ett tog og som barnebursdagskake, for barne elsker denne kaken. I denne oppskriften bruker vi sjokoladekake med sjokoladekrem. Pynt kaken med bursdagsbarnets eget favorittgodt og la gjerne barnet være med på selve pyntingen. 🚂
porsjoner18
Ingredienser
Kakebunner
- 4,5 dl vann
- 6 ss bakekako
- 400 g smør
- 600 g sukker
- 1 ss Idun Mors hjemmebakte vaniljeessens
- 3 dl rømme
- 4 stk mellomstore romtepererte egg
- 2 ts Idun Mors hjemmebakte natron
- 550 g hvetemel
Sjokoladesmørkrem
- 300 g romtemperert smør
- 500 g melis
- 100 g ODENSE 55 % mørk sjokolade
Farget smørkrem
- 150 g romtemperert smør
- 350 g melis
- 3 ss melk
- 1 ts Idun Mors hjemmebakte vaniljeessens
- + rød, grønn og blå konditorfarge
Fremgangsmåte
Kakebunner
- Start med å forvarme stekeovnen til 200 grader med vanlig over- og undervarme. Kle en stor langpanne ca. 40 x 30 cm med bakepapir.
- Ha vann og kakao i en liten kjele og rør godt sammen. Gi blandingen et forsiktig oppkok og tilsett smøret, ta kjelen av platen.
- Hell blandingen i en kjøkkenmaskin med K-spade/visper og tilsett sukker og vaniljeessens. Bland røre forsiktig sammen uten på piske blandingen for lenge.
- Tilsett deretter crème fraiche, og kjør blandingen litt til før du tilsetter eggene. Tilsett Idun natron og sikt inn hvetemelet i 2-3 omganger. Kjør blandingen til du får en jevn (og litt flytende) røre.
- Hell røren i den kledde langpannen. Sett kaken midt i ovnen og stek den i ca. 30 minutter. Test med en spiss kniv eller et grillspyd for å se om kaken er gjennomstekt (om det ikke fester seg røre på pinnen er kaken ferdig). Avkjøl kaken etter steking.
- Del opp kaken så du får seks like deler som blir til vognene på toget. Resten av kaken bruker du til å bygge lokomotivet.(De forskjellige delene til toget skal være i to lag, fyll inn med sjokoladekrem mellom lagene.)
Sjokoladesmørkrem
- Smelt sjokoladen i vannbad eller forsiktig i mikroen. La den kjøle ned til romtemperatur.
- Pisk smøret hvitt i kjøkkenmaskin. Tillsett melis og kakao (litt av gangen) og rør til røren er jevn. Rør inn smeltet sjokolade og vaniljeessens.
- Smør lokomotivet med sjokoladekremen.
Farget smørkrem
- Pisk romtemperert smør i ca. 3 minutter. Ha i melis, melk og vaniljeessens og pisk videre til en luftig krem.
- Del kremen i tre like store deler, og ha i henholdsvis rød, blå og grønn konditorfarge. Fordel de forskjellige fargene på hver sin vogn.
- Pynt kaken med smågodt etter eget ønske.