Search
Close this search box.

Vørterkake

Oppskrift på saftig vørterkake Vørterkake (vørterbrød) er en kake som bakes med rugmel og vørterøl for å få den karakteriske smaken som vørterkake skal ha. Den bakes ofte til jul og serveres gjerne med godt smør og brunost eller syltetøy. VIL DU BAKE UTEN VØRTERØL?  – se vår oppskrift på tradisjonell julekake
Nystekt vørterkake i skiver med brunost på.
porsjoner2

Ingredienser

FORDEIG

HOVEDDEIG

Fremgangsmåte

  • FORDEIG
    Rør ut gjæren i kaldt vann i en bakebolle for kjøkkenmaskin, tilsett rugmelet og rør raskt sammen til en litt løs deig. Elt deigen med eltekrok i 10 minutter. Ha deigen over i en ren bolle, dekk til med plast og la deigen heve i 2 timer.
  • HOVEDDEIG
    Varm opp vørterøl, melk og sirup til maks 30 grader og hell over i en bakebolle for kjøkkenmaskin. Ha resten av ingrediensene i bollen, smuldre i gjæren og tilsett fordeigen. Elt deigen smidig med eltekrok i ca. 10 - 15 minutter på lav /middels hastighet. Ønsker du å ha litt rosiner i vørterkakene, tilsettes disse helt på slutten av eltingen. Dekk bakebollen til med plast, og la deigen etterheve i 30 minutter.
  • Ha deigen på en ren kjøkkenbenk. Elt deigen lett og del den i to like store deler, form de runde og legg på et stekebrett med bakepapir. Lag gjerne flotte snitt med en skarp kniv på toppen av kakene. Dekk til med et rent klede med plast over, og etterhev kakene til de er dobbelt så store (ca. 60 minutter). I mellomtiden kan du forvarme stekeovnen til 200 grader med vanlig over- og undervarme.
  • Pensle med egg og stek kakene på nederste rille i ca. 30 minutter. Blir vørterkakene for raskt brune på toppen under steking, kan du legge over et bakepapir mot slutten av steketiden.

Notes

TIPS!

Ved bruk av Idun Mors hjemmebakte - Luftigere bakst, blir kakene enda mer luftige og produktet Ferskere bakst gjør at vørterkakene holder seg ferske og fine lenger. Kakene er godt egnet til å fryses ned, men husk å bruke en tett frysepose.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top