Search
Close this search box.

17. mai

Pavlova med Smash!-saus og iskrem

Pavlova med Smash!-saus

Pavlova med Smash!-saus og is er lett å lage, og praktisk til selskaper, for marengsen kan lages flere dager i forveien. Sprø marengs toppet med myk is, nydelig Smash!-saus og Smash!

Ostekake med Smash!

Dette er en deilig og mektig sjokolade-ostekake som grenser til konfektkake og moussekake. Så den er perfekt til større selskaper. 

Fransk marengs

Fransk marengs

Fransk marengs er den enkleste marengsen man kan lage og som tar minst tid. Eggehviter og sitronsaft piskes opp sammen med melis eller sukker til massen er så fast at man kan snu bollen opp-ned uten at marengsen sklir ut av bollen. Da er den ferdig pisket! Les gjerne artikkelen Marengs – slik lykkes du!

pavlovakake

Pavlovakake

Verdens beste pavlova kake baker du selv! Pavlova med vaniljekrem er kanskje Norges mest populære kake, og det bakes tusenvis av denne kaken hvert år. Kaken har færre kalorier en de fleste andre kaker, men smaker allikevel himmelsk godt. I denne oppskriften bruker vi Idun kakefyll med vaniljesmak – en lettlaget vaniljekrem som smaker utrolig …

Pavlovakake Read More »

Sukkerbrød

Sukkerbrød

Sukkerbrød er en kakebunn som oftest brukes til marsipan- eller bløtkaker. Denne oppskriften på sukkerbrød er for ca. 13 personer og vi bruker en rund kakeform på 24 cm i diameter. Les våre tips på hvordan du enkelt kan endre oppskriften lenger ned på siden.

Hjemmelaget italiensk marengs på en sitronterte.

Italiensk marengs

Italiensk marengs er pisket sammen med varm sukkerlake og gir en sterk marengs som holder fasongen godt. Den inngår gjerne i en moussé, men er perfekt å bruke på toppen av terter. Denne marengsen tåler å fryses ned til senere bruk.

Sjokolademuffins toppet med sveitsisk marengs og smeltet sjokolade.

Sveitsisk marengs

Sveitsisk marengs er en varmpisket variant som er lett å lage, men du trenger et sukkertermometer for et vellykket resultat. Marengsen blir tykk og stabil i konsistensen. Denne varmpiskede varianten brukes ofte i kaker, som krem på cupcakes eller som topping på terter. Man kan steke pikekyss av den også, men husk at den sveitsiske …

Sveitsisk marengs Read More »

Marengs dyppet i sjokolade.

Marengs med sjokolade

Marengs som er dyppet i sjokolade smaker helt nydelig! Disse marengstoppene kan serveres i utallige anledninger. De tåler godt å stå i romtemperatur over lang tid, og pynter opp et hvert kakebord!

Suksessterte

Suksessterte

Suksessterte med nøttebunn og en smakfull eggekrem er virkelig en drømmekake. Denne kaken har vært populær i mange år, og er ofte et "must" på flotte kakebord. Denne passer til alle anledninger!

Tallkake 17 med friske bær, makroner og norske flagg.

Tallkake

Tallkake er perfekt valg som 17.mai-kake, siden den kan dekoreres optimalt til den stor festen og formes som et tall! Alle liker sjokoladekake, sjokoladekrem og friske bær – både store og små. Tall sjablonger – skriv ut!

Scroll to Top