Hjemmelaget riskrem
Hjemmelaget riskrem hører julen til og er en tradisjonell dessert i Skandinavia. I nabolandene Danmark og Sverige er det ganske vanlig å blande inn hakkede mandler i riskremen. Her har vi valgt å lage en deilig mandelcrumble, som med sin nydelige konsistens og smak passer perfekt som topping til riskremen.
	

porsjoner4
Ingredienser
Riskrem
- 3 dl kremfløte
 - 1 ss sukker
 - 4 dl ferdig kokt risgrøt
 - smak grøten til med noen dråper Idun Vaniljeessens
 
Rød saus
- 2 dl rød husholdningssaft
 - 3 dl vann
 - 1 ss potetmel
 - 2 ss vann
 
Mandelcrumble
- 40 g marsipan (med minst 50% mandler)
 - 40 g romtemperert smør
 - 40 g sukker
 - 40 g mandelmel
 - 40 g hvetemel
 - 1 klype salt
 - 0,5 ts kardemomme
 - 0,5 ts kanel
 
Fremgangsmåte
Riskrem
- Kok opp grøtrisen etter anvisning på pakken. Sett til side og la grøten avkjøles helt. Den kan gjerne stå i kjøleskapet til dagen etter.
 - Visp fløte, Idun Vaniljeessens og sukker til luftig krem. Rør i den kalde risgrøten til massen er jevn.
 
Rød saus
- Ha vann og saft i en kjele og gi det et raskt oppkok og trekk kjelen til siden. Blir sausen stående og koke, blir den fort grå og seig.
 - Rør potetmel ut i kaldt vann til den bli jevn og glatt. Tilsett potetmelblandingen i den varme saften i en tynn stråle samtidig som du rører rundt. Avkjøl sausen litt og sett den gjerne i kjøleskapet til dagen etter.
 
Mendelcrumble
- Rør alle ingrediensene sammen. Bre utover på et stekebrett med bakepapir og stek midt i ovnen på 175°C i 10-15 minutter. Rør litt underveis så det blir jevnt stekt.
 - Avkjøl på stekebrettet.
 
Tips og triks
Lag gjerne riskremen, den røde sausen og mandelcrumble dagen før den store dagen, så får du litt bedre tid til å tilberede hovedretten.
Relaterte oppskrifter
- Alle
 - 17. mai
 - 17. mai - Kaker
 - 17. mai - Søtbakst
 - Andre desserter
 - Annen søtbakst
 - Annet bakst
 - Boller
 - Brød
 - Brød - Finbakst
 - Brød - Grovbakst
 - Brød - Småbakst
 - Bursdag
 - Bursdag - Kaker
 - Dessert
 - Desserter
 - Desserter - Konfekt
 - Drikke
 - Enkle oppskrifter
 - Farsdag
 - Fastelavn
 - Fint brød
 - Formkake
 - Formkaker
 - Frokost
 - Glutenfri
 - Glutenfritt
 - Gresskarpai
 - Grunnoppskrift
 - Halloween
 - Halloween - Kaker
 - Halloween - Søtbakst
 - Helgekos
 - Høst
 - Høstbakst
 - Hverdag
 - Iskake
 - Iskrem
 - Jul
 - Jul - Kaker
 - Jul - Konfekt
 - Jul - Søtbakst
 - Kaker
 - Knekkebrød
 - Konfekt
 - Kremkaker
 - Litt sunnere
 - Milkshake
 - Morsdag
 - Mousse og fromasj
 - Ostekaker
 - Pai og terter
 - Pannekaker
 - Påske
 - Påske - Kaker
 - Påske - Søtbakst
 - Pavlova og marengs
 - Pizza
 - Pizza - Andre pizzaer
 - Pizza - Deig
 - Pizza - Dessertpizza
 - Pizza - Hvit pizza
 - Pizza - Italiensk pizza
 - Pizza - Sauser og dressinger
 - Pizza - Vegetar
 - Restemat
 - Rundstykker
 - Sauser og dressinger
 - Sjokoladekaker
 - Skolestart
 - Småkaker
 - Snacks
 - Sommer
 - Søtbakst
 - Surdeig
 - Vafler
 - Valentines
 - Valentines - Kaker
 
Alle
					- Alle
 - 17. mai
 - 17. mai - Kaker
 - 17. mai - Søtbakst
 - Andre desserter
 - Annen søtbakst
 - Annet bakst
 - Boller
 - Brød
 - Brød - Finbakst
 - Brød - Grovbakst
 - Brød - Småbakst
 - Bursdag
 - Bursdag - Kaker
 - Dessert
 - Desserter
 - Desserter - Konfekt
 - Drikke
 - Enkle oppskrifter
 - Farsdag
 - Fastelavn
 - Fint brød
 - Formkake
 - Formkaker
 - Frokost
 - Glutenfri
 - Glutenfritt
 - Gresskarpai
 - Grunnoppskrift
 - Halloween
 - Halloween - Kaker
 - Halloween - Søtbakst
 - Helgekos
 - Høst
 - Høstbakst
 - Hverdag
 - Iskake
 - Iskrem
 - Jul
 - Jul - Kaker
 - Jul - Konfekt
 - Jul - Søtbakst
 - Kaker
 - Knekkebrød
 - Konfekt
 - Kremkaker
 - Litt sunnere
 - Milkshake
 - Morsdag
 - Mousse og fromasj
 - Ostekaker
 - Pai og terter
 - Pannekaker
 - Påske
 - Påske - Kaker
 - Påske - Søtbakst
 - Pavlova og marengs
 - Pizza
 - Pizza - Andre pizzaer
 - Pizza - Deig
 - Pizza - Dessertpizza
 - Pizza - Hvit pizza
 - Pizza - Italiensk pizza
 - Pizza - Sauser og dressinger
 - Pizza - Vegetar
 - Restemat
 - Rundstykker
 - Sauser og dressinger
 - Sjokoladekaker
 - Skolestart
 - Småkaker
 - Snacks
 - Sommer
 - Søtbakst
 - Surdeig
 - Vafler
 - Valentines
 - Valentines - Kaker
 
				

