Eltefrie rundstykker
Eltefrie rundstykker er noe alle kan lage. Du trenger ingen eltemaskin, og trenger ikke bruke rå eltekraft. Disse rundstykkene lager seg selv med lang hevetid. Topp de med dine favoritt-frø, enten det er sesam, chiafrø eller andre frøsorter.

porsjoner12
Ingredienser
Gjærdeig
- 600 g hvetemel
- 1 ts salt
- 1,5 ts Idun Tørrgjær Original
- 5 dl kaldt vann
- 0,25 dl olivenolje
- 2 ss honning eller lys sirup
Annet
- 1 stk sammenvispet egg til pensling
- litt sesamfrø eller andre frøtyper til topping
Fremgangsmåte
- Ha hvetemel, salt og tørrgjær i en bakebolle.
- Bland lunkent vann, honning og olje sammen. Bland væsken med det tørre og rør sammen med en sleiv. Deigen blir ganske fast.
- Dekk til deigen med plast og la den heve i romtemperatur i et par timer. På denne måten er deigen ferdig hevet før du setter den kaldt, og du kan oppbevare den i kjøleskap i flere dager. Sett så deigen i kjøleskap til dagen etter. (Kan oppbevares i kjøleskapet i 2-3 dager om du vil gjøre den klar i god tid).
- Ta deigen ut av kjøleskapet og velt den over på en ren kjøkkenbenk. Del deigen i 12 like store emner som du former til rundstykker på vanlig måte.Sett deigemnene på et stekebrett med bakepapir eller i en stor ildfast form (regn da med at de vil vokse inn i hverandre under steking).
- Dekk til og la rundstykkene etterheve i ca. 60 - 90 minutter, eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 200 grader med vanlig over- og undervarme. Pensle med sammenvispet egg og strø på med sesam- eller valmuefrø før du setter de i ovnen. Stekes på midterste rille i ca. 25 - 30 minutter.
Tips og triks
De eltefrie rundstykkene kan godt fryses ned. Husk å pakk de godt inn i fryseposer og ta opp etter behov.
Relaterte oppskrifter
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Andre desserter
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Dessert
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Fint brød
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Glutenfritt
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Helgekos
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Knekkebrød
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker
Alle
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Andre desserter
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Dessert
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Fint brød
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Glutenfritt
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Helgekos
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Knekkebrød
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker