Sorte hamburgerbrød
Er du glad i å pimpe opp hamburgeren, vil disse sorte hjemmelagde hamburgerbrødene være midt i blinken. Gjestene dine vil i alle fall ikke glemme dette måltidet på en stund! Med litt sort konditorfarge kan du trylle frem disse iøynefallende brødene, mens smaken vil være den samme gode!

porsjoner8
Ingredienser
- 500 g hvetemel
- 1,5 ts salt
- 60 g sukker
- 0,5 ss Idun Ferskere Bakst (valgfritt)
- 12,5 g Idun Fersk Gjær Original
- 1,1 dl melk
- 140 g romtemperert smør i terninger
- 4 stk mellomstore egg
- 1,5 ts konsentrert sort konditorfarge
Topping
- 1 stk sammenvispet egg
- litt - sesamfrø
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene i en bakebolle bortsett fra smøret. Elt deigen sammen med en eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 15 minutter. Du kan selvsagt elte deigen sammen for hånd også, men det krever mer tid og håndkraft. Ha i det romtempererte smøret og den svarte fargen. Elt deigen videre i ca. 2 - 5 minutter til deigen er smidig og slipper bakebollen. Denne briochdeigen er ganske løs i konsistensen, men det skal den være.
- Dekk bollen med plastfolie og sett bakebollen kjølig i minst 2 timer, eller gjerne natten over. Det er nå deigen får utvikle smak, aroma og struktur. Når deigen står i kjøleskapet vil den bli mer fast og bedre å arbeide med når den skal formes senere.
- Ta deigen ut av kjøleskapet og del den i 8 like store deler. Trill til boller og legg på et stekebrett med bakepapir og press de flate med håndbaken. Dekk til deigemnene og la de heve til dobbelt størrelse i ca. 90 - 120 minutter. Forvarm i mellomtiden ovnen til 175 grader med vanlig over- og undervarme.
- Pensle deigemnene med sammenvispet egg og melk og dryss sesamfrø på toppen. Stekes midt i ovnen i ca. 12 - 15 minutter.
Tips og triks
Ved bruk av Idun Ferskere Bakst, vil brødene holde seg ferske og fine lenger. Lurt å bruke hvis brødene skal bakes dagen før de skal serveres!
Oppbevaring
Skal hamburgerbrødene ikke serveres med det samme, legg brødene pent i en plastpose så snart de er avkjølte. De kan gjerne fryses ned til senere bruk.Relaterte oppskrifter
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Andre desserter
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Dessert
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Fint brød
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Glutenfritt
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Helgekos
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Knekkebrød
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker
Alle
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Andre desserter
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Dessert
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Fint brød
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Glutenfritt
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Helgekos
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Knekkebrød
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker