Kanelruller med sjokolade
Kanelruller med sjokolade! Deilige twister med kanelfyll og sjokoladetopping.
	

porsjoner20
Ingredienser
Gjærdeig
- 160 g romtemperert smør (eller margarin)
 - 4,5 dl kaldt vann (eller melk)
 - 1100 g hvetemel
 - 50 g Idun fersk gjær for søte deiger
 - 1 ss Idun luftigere bakst
 - 3 ts kardemomme
 - 1 ts salt
 - 230 g romtemperert lys sirup
 
Kanelfyll
- 80 g romtemperert smør
 - 8 ss brun farin (eller hvitt sukker)
 - 2,5 ss kanel
 
Topping
- 100 g smeltet kokesjokolade
 
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin med smuldret gjær og romtemperert smør. Elt deigen sammen med eltekrok i ca. 13 - 15 minutter til deigen er smidig. Dekk til bakebollen og forhev deigen i ca. 30 minutter.
 - Kjevle deigen ut til et rektangel, ca. 60 x 40 cm og smør utover romtemperert smør og strø over sukker og kanel. Fold deigen over fra langsiden, slik at kanelfyllet blir skjult. Skjær opp i striper à ca. 2 - 3 cm tykkelser og ca. 20 cm i lengden. Tvinn deigstripene rundt med hendene. Legg de over på et stekebrett med bakepapir og etterhev tildekket i ca. 60 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden oven til 200 grader.
 - Pensle med sammenpisket egg og strø på med perlesukker. Stekes midt i ovnen i ca. 10 - 15 minutter. Avkjøl på rist etter steking.
 - Smelt sjokoladen etter anvisning på pakken. Bruk en skje og la sjokoladen renne ned på baksten i en tynn stråle.
 
Relevante oppskrifter
- Alle
 - 17. mai
 - 17. mai - Kaker
 - 17. mai - Søtbakst
 - Andre desserter
 - Annen søtbakst
 - Annet bakst
 - Boller
 - Brød
 - Brød - Finbakst
 - Brød - Grovbakst
 - Brød - Småbakst
 - Bursdag
 - Bursdag - Kaker
 - Dessert
 - Desserter
 - Desserter - Konfekt
 - Drikke
 - Enkle oppskrifter
 - Farsdag
 - Fastelavn
 - Fint brød
 - Formkake
 - Formkaker
 - Frokost
 - Glutenfri
 - Glutenfritt
 - Gresskarpai
 - Grunnoppskrift
 - Halloween
 - Halloween - Kaker
 - Halloween - Søtbakst
 - Helgekos
 - Høst
 - Høstbakst
 - Hverdag
 - Iskake
 - Iskrem
 - Jul
 - Jul - Kaker
 - Jul - Konfekt
 - Jul - Søtbakst
 - Kaker
 - Knekkebrød
 - Konfekt
 - Kremkaker
 - Litt sunnere
 - Milkshake
 - Morsdag
 - Mousse og fromasj
 - Ostekaker
 - Pai og terter
 - Pannekaker
 - Påske
 - Påske - Kaker
 - Påske - Søtbakst
 - Pavlova og marengs
 - Pizza
 - Pizza - Andre pizzaer
 - Pizza - Deig
 - Pizza - Dessertpizza
 - Pizza - Hvit pizza
 - Pizza - Italiensk pizza
 - Pizza - Sauser og dressinger
 - Pizza - Vegetar
 - Restemat
 - Rundstykker
 - Sauser og dressinger
 - Sjokoladekaker
 - Skolestart
 - Småkaker
 - Snacks
 - Sommer
 - Søtbakst
 - Surdeig
 - Vafler
 - Valentines
 - Valentines - Kaker
 
Alle
					- Alle
 - 17. mai
 - 17. mai - Kaker
 - 17. mai - Søtbakst
 - Andre desserter
 - Annen søtbakst
 - Annet bakst
 - Boller
 - Brød
 - Brød - Finbakst
 - Brød - Grovbakst
 - Brød - Småbakst
 - Bursdag
 - Bursdag - Kaker
 - Dessert
 - Desserter
 - Desserter - Konfekt
 - Drikke
 - Enkle oppskrifter
 - Farsdag
 - Fastelavn
 - Fint brød
 - Formkake
 - Formkaker
 - Frokost
 - Glutenfri
 - Glutenfritt
 - Gresskarpai
 - Grunnoppskrift
 - Halloween
 - Halloween - Kaker
 - Halloween - Søtbakst
 - Helgekos
 - Høst
 - Høstbakst
 - Hverdag
 - Iskake
 - Iskrem
 - Jul
 - Jul - Kaker
 - Jul - Konfekt
 - Jul - Søtbakst
 - Kaker
 - Knekkebrød
 - Konfekt
 - Kremkaker
 - Litt sunnere
 - Milkshake
 - Morsdag
 - Mousse og fromasj
 - Ostekaker
 - Pai og terter
 - Pannekaker
 - Påske
 - Påske - Kaker
 - Påske - Søtbakst
 - Pavlova og marengs
 - Pizza
 - Pizza - Andre pizzaer
 - Pizza - Deig
 - Pizza - Dessertpizza
 - Pizza - Hvit pizza
 - Pizza - Italiensk pizza
 - Pizza - Sauser og dressinger
 - Pizza - Vegetar
 - Restemat
 - Rundstykker
 - Sauser og dressinger
 - Sjokoladekaker
 - Skolestart
 - Småkaker
 - Snacks
 - Sommer
 - Søtbakst
 - Surdeig
 - Vafler
 - Valentines
 - Valentines - Kaker
 
				

